szybki Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Witam jestem tu nowy,problem dotyczy megane 2 1.9dci 2004 r, szukałem coś związanego z tym problemem ale nie znalazłem. Otóż mam kłopot z EGR , auto zaczęło słabo ciągnąć od niskich obrotów tak do 1800 obr. potem chodził normalnie i postanowiłem wyczyścić zawór egr i pojawił się problem , wyskakuje cały czas błąd zaworu egr, zapala się kontrolka ,taki silniczek pomarańczowy na desce i serwis, auto chodzi teraz jak rakieta, ciągnie od 1000 obr i wszystko gra , jak się wykasuje błąd , pojeżdże chwile i znowu się zapala, czy jest do wymiany, pomoże ktoś, czy tak jeżdzić, czy ma to wpływ na zużycie silnika? pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 zaślep ten EGR i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi