marhiw Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Cześć Mam od niedawna scenika 1,6 16v z 2000 roku model I phII. I czytając te wszystkie wątki na forum juz mam metlik w głowie. Czy moj samochód ma to nieszczęsne koło czy jeszcze go nie ma. Bardzo proszę o porade wszystkich którzy są w temacie. Dzięki z góry.. Po co założyłeś dwa takie same tematy :) Wystarczy jeden Ten drugi poleciał do kosza. Edytowane 17 Stycznia 2012 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Nie ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz02 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Nie chcę zakładać nowego tematu. Mam problem. Już od pewnego czasu "błąkam" się po śmiesznych mechanikach, którzy tylko biorą kasę i na tym się kończy. Dopiero niedawno dowiedziałem się co boli moją Renię. Luz na sworzniu tłoka 4. Jak się to ma do jazdy? Bo już rok z tym jeżdżę i niby nic się nie dzieje strasznego ale strasznie denerwuje ten dźwięk "bulgotanie". Ile kosztuje taka przyjemność czyli naprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Trzeba wyciągnąć silnik, zdemontować miskę olejową, głowicę, wyjąć tłok wstawic nowy, poskładać. Ewidentnie nieopłacalne. Lepiej wstawić silnik z uszkodzonego wozu. Zwłaszcza spoglądając na twoj przebieg 180 tys km. Edytowane 18 Stycznia 2012 przez sanfran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz02 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 tak, ale mam instalacje gazową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 A co to za problem instalacje przełożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz02 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 W sumie nie problem .... a koszt. To zapytam inaczej, czy taka usterka może doprowadzić do np. zepsucia się "totalnego", czyli np. podczas jazdy do Holandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Teoretycznie luz moze doprowadzić do pęknięcia główki korbowodu lub tłoka - w zależności gdzie jest luz. W praktyce coś takiego spotyka się bardzo rzadko, większe jest prawdopodobieństwo urwania się korbowodu na skutek jego zatarcia na wale korbowym. Natomiast sprawy finansowe musisz rozważyć sam. Czy naprawiac sterany silnik, czy wymieniać silnik na inny, czy zmienić samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi