Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rejstracja na Włoskim renault.it

kili1981

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio (od gdy kupiłem auto) zastanawiam się jaką ma wersje wypos. i co w nim wszystko siedzi. Na renault.pl założyłem konto(dzięki mrarek) że się coś dowiem o aucie po numerku VIN, ale tam chyba niemają mojego numeru. Czekam już 2 dni żeby znalazło auto ale nic z tego. Napisałem mail do czeskiego dilera renault i odpowiedzieli mi tylko tyle że: moje auto to Renault Mégane, gwarancja była od roku 2001 do roku 2003, typowe oznaczenie silnika to F4P, kraj dla którego auto było wyprodukowane to Włochy oraz homolohowane koła/opony do tego auto to:

- 185/65 R15 (88)T, 6.00 J 15 - 43

- 205/50 R 16 (87)H, 6.50 J 16 - 43

- 205/55 R 15 (88)V, 6.00 J 15 - 43

Napisali też info że mogę obrócić się na sprzedawce auta, który bedzie miał książkę serwisową i manuale itd albo spróbować skontaktować sie z Renault we Włoszech (hahaha)

Chciałem się zarejestrować na stronie renault.it ale nie wiem co im tam niepasuje jak wszystko wypełniam tak jak na polskiej stronce reno.

Na czerwono mi wyskakuje błąd że niepoprawnie wpisałem "Codice Fiscale (maiuscolo)". Na renault.pl jest w tym miejscu VIN ale VINu mi to nie przyjmuje. Jak ktoś z Was wie o co chodzi to proszę o info. Nie jest to przypadkiem numer faktury?

Pozdrawiam

Edytowane przez kili1981
  • +1 1

Jestem posiadaczem samochodu sprowadzonego z Włoch. W tłumaczeniu (uwierzytelnionym z języka włoskiego) do rejestracji pojazdu Codice Fiscale oznacza numer NIP podatnika. Samochód zarejestrowany był w wypożyczalni samochodów.

Edytowane przez urbanek666

Hm...czyli mało się dowiedziałeś. Nie rejestrowałem się na renault.pl bo nie wiem czy to ma jakiś sens. Coś tam wiem o swoim aucie, ale nie wiem czy rejestracja da mi więcej wiadomości.Jak dostaniesz jakies info to daj znać.

Codice Fiscale oznacza numer NIP podatnika. Samochód zarejestrowany był w wypożyczalni samochodów.

Mój raczej w wypożyczalni nie był. Do rejstracji na włoskiej stornie reno jest potrzebny właśnie taki Codice Fiscale. Na renault.pl w tym miejscu jest VIN.

Ja mam od sprzedającego wszystkie papiery które przyjechały z autem z Włoch. Brakuje tylko faktury zakupu auta przez 1-go właściciela. Mam wszystkie faktury z przeglądów do 2006roku na nazwisko kupującego Włocha. Aha wszystko w ASO. Ostatni przegląd i wymiana oleju (olejów?) był robiony właśnie w 03.2006 roku i auto miało przejechane 97tys.km. 08.2006 były wymieniane amorki. Fakture mam na 2szt. tak że raczej z przodu. Do tego na fakturze jest "tampon motore" albo coś takiego (nie mam przy sobie papierów). Chyba chodzi o uszczelnienie silnika. Nawet podziękowania i gratulacjie za zakupienie nawigacji carminat gość zostawił w aucie. Raczej to była opcja na życzenie (dodatkowa) którą mu wcisneli przy sprzedaży. Od 2007 roku auto jest w Czechach i pierwszą rejestracje miało w marcu i właścicielką się stała jakaś pani z 1961roku. Następna zmiana w dowodzie rejestracyjnym jest w 2011roku i wpisali tam mnie. Przebieg raczej ma orginalny. Chiałem się dowiedzieć co w tym aucie wszystko jest(o czym jeszcze nie wiem) Na listwie bocznej, na przednich drzwach ma napisane srebrne Carminat na niebieskim tle, ale to chyba tylko dlatego że ma navi.

Na Renault.pl sie zarejstrowałem ale nie znajduje auta.

Pozdrowionka

Zarejestrowałem sie jeszcze w renault.fr i tam wszystko poszło ok.

Niestety jak chce dodać auto to dostaje odpowiedz po paru sekundach>

"Ajout véhicule impossible" tzn nie da sie zitentyfikować, nie mogą mi nic o tym znaleść i mam się kontaktować z adminem. ehhhhh

Edytowane przez kili1981