grzesju Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Witam Proszę o ocenę - czy warto się nim zainteresować Mam swoje pierwsze spostrzeżenia, ale chciałbym się upewnić http://otomoto.pl/renault-scenic-oplacony-stan-perfekcyjny-C22604167.html z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Wygląda dośc poczciwie ale sprzedaje go handlarz więc czy aby autentyczny przebieg ??? Po kierownicy to widzę, że raczej 2 z przodu. Nie ma też fotek konsoli środkowej co może świadczyć o zużyciu. Brak zdjęć komory silnika Edytowane 25 Stycznia 2012 przez Tomik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesju Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 dzięki czyli moje obawy się potwierdziły - jak na 121 tys to ta kierownica za bardzo wytarta, lewarek też sie "swieci". Nie ma zdjęcia konsoli chyba celowo - auto w bogatej wersji a ja widzę ramkę do radia niefabrycznego. Ale co mnie najbardziej zastanawia to mam wrażenie jakby były zmieniane poduszki (inny kolor poszycia poduszki w stosunku do reszty) - czy mogę się mylić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metys79 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Nie przesądzałbym po kierownicy. Ja mam takiego Sceniola i kierownica przy 165000 wytarta gorzej niż ta . A mam go z całą historią (sam sprowadziłem) od Niemca z pod domu. Tak samo miałem w Lagunie. Poduszka jest ok. Tak to było kolorysrycznie. Ale poniważ handlarz zachowałbym ogólną ostrożność bo auto na handel to nie cukiereczek tylko coś na czym zarabia koleś Masz w ogłoszeniu VIN Zadzwoń do serwisu powiedz że kupiłeś auto z niemiec i chciałbyś zajrzeć w historię serwisową . U mnie było bez problemu. Tylko grzecznie trzeba)))) Cena nie jest też za niska a nawet wysoka bym powiedział. Edytowane 25 Stycznia 2012 przez Metys79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Ciemny kolor to nie można dopatrzyć zbyt wiele. Co do sprawdzenia to tak: - jak tam poduszki, Grzesju możesz się mylić ale to trzeba sprawdzić na żywca, jak pusta to pusta ale na oko nie da rady, - właśnie ta konsola, nie wiem jak klima, radio etc, sterowanie radia przy kierownicy posiada, - przebieg? hm..benzyna, może tak może nie. Znam auta a raczej kierowców którzy faktycznie zrobili przez 10 lat tylko 80 tysięcy i mniej, - chyba uszkodzony prawy halogen ale może to odbicie, oczywiście sprawdź czy lampy to nie angliki , - kierownica może być wytarta, to chyba nie jest skóra więc zużycie postępuje szybciej, wiem coś o tym, - lewarek potrafi się wycierać, zależy jaka ręka i czy jeździ w trasach czy w koło komina, - ma ESP czy nie ma, chyba ma bo coś widać na desce. Ogólnie możliwie jak na pierwszy strzał. Poproś o inne zdjęcia, zobacz na żywo jeśli jest blisko.Brakuje zdjęć deski, silnika. Nie skreślaj auta bo np. dowiesz się że miało coś malowane. To nie jest problem. Byle lekko uszkodzone i dobrze naprawione. PS. Pasuje mi komplet alusów od tego auta.....Szukam Dodano: 26 sty 2012 - 00:47 Zadzwoń do serwisu powiedz że kupiłeś auto z niemiec i chciałbyś zajrzeć w historię serwisową . Próbowałem kiedyś Grzecznie, ale dopiero za 3 razem udało się. Wcześniej proponowali przyjazd z włascicielem auta. Zależy od ludzi.Jak w każdej sytuacji. Edytowane 25 Stycznia 2012 przez fredi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metys79 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Fredi za 3 razem ale udało się A to cenne info może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 (edytowane) Metys79 Mała rzecz a cieszy :). Mnie ucieszy trochę więcej śniegu na jednej z dróg. Poważnie, ponieważ drogowcy zapomnieli o niej. Wyremontowali kawałek, który był OK a zostawili taki z falami, dziurami itd. Jak spadnie duży śnieg to będzie równiutko :) Proszę trzymać się tematu - Tomik Edytowane 27 Stycznia 2012 przez Tomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metys79 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Przeglądając oferty cena dość wygórowana Żadna okazja. Ponad 300 odsłon strony i fura jeszcze stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Nie ma ASR jak napisał, a tym bardziej nie ma ESP. Poznać można, bo na konsoli po lewej stronie pod kierownicą nie ma wyłącznika. W Renault nie oddzielali systemów ESP od ASR i czegoś tam jeszcze, wszystkie były razem (3 w 1) i widniały pod nazwą ESP, ale oczywiście oddzielnie i nie zależnie miały ABS, tak jak to jest w Reńkach. Maska przednia troszkę za nisko spada przodem, ale to można zweryfikować zamkiem i odbojami, jednak świadczyć to może o dłubaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi