granat01 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Witam, Dzisiaj wsiadam do samochodu, ruszam i mam uczucie jakbym coś ciągną / samochód toczy się z oporem / szybko wytraca prędkość. Podejrzenie pada na tylne hamulce ... po przejechaniu 2-3 kilometrów gorąca prawa felga ... W samochodzie 6 miesięcznym z przebiegiem 14.000 km jeszcze takiej usterki nie miałem ... Czy mieliście podobny problem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu105 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 najprawdopodniej przymarzla linka od hamulca recznego,wjedz do jakiegos garazu podziemnego lub innego ogrzewanego pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 No ale wtedy miał by przecież całkowicie koło zablokowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu105 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 niekoniecznie hamulec reczny jezeli nie jest zacigniety do oporu tylko lekko albo ogolnie gdy jest slaby nie spowoduje zablokowania kola. poza tym to auto ma chyba gwarancje jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 granat01 a zaciągałeś hamulec ręczny na noc??Może nie potrzebnie dymamy nad ręcznym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Przymarzła Ci linka kolego. Albo sam zacisk/tłoczek od tylnego hamulca. Sprawa dość powszechna w zimę. Najlepiej zostawiać auto na biegu w zimę, bez zaciągania ręcznego hamulca. Mi rok temu auto przez to nie przeszło przeglądu. Bo diagnosta stwierdził, że tak być nie może. Potem w tym samym warsztacie zmieniono mi tylne klocki, linki od ręcznego i zregenerowano zaciski. Po tym auto od razu na przegląd i oczywiście przeszło. Problem pozostał ten sam, teraz po prostu nie używam ręcznego w zimę na dłuższy postój :) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat01 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 witam, nie zaciągam ręcznego hamulca na noc ... przyblokowane jest tylko prawe koło (grzeje się tylko felga prawego koła) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rectosei Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 (edytowane) Masz przecież gwarancję, to jedź do ASO i im to zgłoś. Raczej Ci powiedzą co było przyczyną :) Tak na marginesie powiem, że miałem podobny problem z tyłem ale w Megane II. Ale to bardziej ze swojej winy. Pierwszy raz wymieniałem klocki z tyłu i nieopatrznie uszkodziłem osłonę gumową tłoczka. W rezultacie po pewnym czasie tłoczek w tym kole się zapiekł. No ale człowiek uczy się na błędach. :) Edytowane 28 Stycznia 2012 przez rectosei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reins Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Witam! Miałem podobny problem. Objawiało się to tym, że czasami przy jeździe około 30-40 km/h było słychać delikatne piszczenie a po jeździe w trasie felga była gorąca. Problem był z tłoczkiem. Po prostu dostało się tam trochę brudu no i się zapiekł i nie odbijał do końca. Szybkie czyszczenie u mechanika rozwiązało problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi