martinox1 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Witam! Posiadam Renault Megane II 1.6 16V K4MD812. Dzisiaj mechanik instalując mi LPG w moim aucie ujawnił niewielkie ilości oleju w układzie dolotowym powietrza. Olej ten w małej ilości był przy pierwszym cylindrze (stojąc przed silnikiem pierwszy cylinder po prawej stronie, zaraz za przepustnicą). Wystraszyłem się tym niesamowicie. Auto ma przejechane 50 tys. km i nie jest katowane, jeżdże przeważnie do 110 km/h i dbam o wszystko. Co może być przyczyną pojawienia się tego oleju? Może ktoś z Was miał podobny przypadek. Na bagnecie nie zauważyłem wcześniej ubywania oleju, a sprawdzam to z przyzwyczajenia, ponieważ wcześniej miałem stare samochody i musiałem pilnować stanu oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 To jest norma, olej(para oleju) zostaje wypluty z odmy przy przepustnicy do dolotu w minimalnym ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi