Santos Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Witam, Zaczęły się pierwsze mrozy i meganka zaczyna sprawiać problemy. Dzisiaj rano pojawił mi się komunikat "RITIRARE LA CARD" i nie mogę zamknąć samochodu, ani z karty z guzików na klamkach, kierunkowskazy nawet nie mignęły. Żeby odpalić auto muszę włożyć kartę do czytnika. Proszę o pomoc. co może być przyczyną? czy jest możliwość zamknięcia auta w tej sytuacji?. Pozdrawiam. Regulamin pkt. 5.9, pkt. 5.10 +1 do ostrzeżeń, poprawione. Tak powinien wyglądać Twój post. 0cool Edytowane 30 Stycznia 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Auto prosi Cię po francusku, byś wyjął kartę :) http://megane.com.pl/topic/34254-swiecaca-kontrolka-service-i-injection-controlleren/page__view__findpost__p__266011 Może spróbuj raz jeszcze włożyć ją do czytnika i wyjąć, lub jak masz to użyj drugiej karty. Edytowane 30 Stycznia 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zapewne występuje po zgaszeniu silnika i otwarciu drzwi kierowcy.... Nawet w normalnej eksploatacji gdy wszystko jest OK, występuje ten komunikat w opisanej sytuacji jeśli karta jest w czytniku. Pozostałe objawy jak przy niewykrytej karcie. Zaglądnij w ten temat: http://megane.com.pl/topic/35970-przycisk-start-stop/ Ewentualnie wymień baterię na nową. Skoro to M II ph II, to jest możliwość zmiany komunikatów na PL. Poszukaj kogoś w okolicy kto ma CLIP-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santos Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Dzięki za szybką pomoc. Zmieniłem baterię w karcie i wszystko wróciło do normy, oby tak było też jutro rano. Moja megane 2 to ph1, źle zaznaczyłem, więc zostaje mi ewentualnie zmiana języka komputera z włoskiego na angielski :). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi