Slowik8609 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Witam Problem pojawił się 3-4 dni temu, gdy zaczęły się mrozy. Otóż jadę sobie po mieście, słucham radia jak zwykle. Na chwilę zrobiłem wyciszenie głosu. Chcę słuchać dalej i zonk - cisza. Radio przestało jakby łapać sygnał ze stacji radiowych. Ledwo łapie najsilniejszy sygnał ESKI. Reszta to cisza,ew. trzaski i niewyraźne fragmenty audycji. Płyty czytane są normalnie. Nigdy nie było takiej sytuacji, nawet w mrozy poniżej 20 stopni wszystko elegancko latało ( jako instruktor narciarstwa sporo czasu w sezonie spędzałem w górach). Macie jakieś pomysły? Nienawidzę jeździć bez radia... :) Edytowane 31 Stycznia 2012 przez Slowik8609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Sprawdzić antene, kabel antenowy itd. Potem zresetować radio. Tylko najpierw sprawdź czy masz kod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 (edytowane) kodu nie mam, ale to radio nie jest zakodowane. Już kiedyś był odpinany akumulator i kodu nie było trzeba wbijać. Na razie jest za zimno, żeby na dworze siedzieć i dłubać... Poza tym to trochę dziwne jak dla mnie, że stało się to nagle. W jednej chwili się uszkodziła antena albo kabel? Edytowane 30 Stycznia 2012 przez Slowik8609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Rożne rzeczy się zdarzają, na jakimś wyboju kabelek z tyłu radia mógł wyskoczyć. Jak piszesz tuner nie nawalił całkowicie, bo odbiera silną stację, czyli wypisz wymaluj praca bez anteny. Wyjęcie radia i sprawdzenie kabelka - 2 minutki roboty. Natomiast równie dobrze może to być jakiś błąd elektroniki dlatego sugesta o resecie radia. Lub sytuacja jeszcze inna uszkodzenie mechaniczne - pękniety obwód drukowany w miejscu ścieżki z sygnałem antenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 ok, a powiedzcie mi jak wyjąć radio? Bo ono znajduje sie chyba gdzieś z tyłu autka, nie? Dodano: 01 lut 2012 - 21:24 podmieniałem dzisiaj antene na nówkę sztukę - to samo, więc to nie antena. Jutro będę działał dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoniusz Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 W mojej reni scenic II 2008 radio cabasse tronic odpięcie akumulatora nic nie daje, dopiero po odłączeniu kostek od tunera wyświetla sie komunikat MENU DIAGNOSTIC SYSTEM z okienkiem do wpisania kodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 No i sprawa rozwiązana. Pomogła wymiana tunera ( naprawy nikt się nie chciał podjąć - jeden gość był blisko i w sumei jak się okazało, powinieniem przy nim zastać, bo sprawa była prosta i wyszłoby taniej). Po wymienie tunera koneiczne jest uzyskanie i wpisanie kodu do zmieniarki, nie do radia. ( tzn moze do radia tez, ja miałem rozkodowane - pokazywał mi się komunikat ERROR CD a potem CD CODE i 0000 mrygające) O tym, że jest potrzebny kod do zmieniarki doszedłem po lekturze kilku for internetowych. Kod uzyskałem w ASO za 60 zł ( swoją drogą jak do nich pojechałem to wiedziałem więcej niż oni na ten temat...). Kod chyba jest uniwersalny, bo facet gdzies zadzwonił i bez podawania nr VIN ani innych rzeczy dostał kod, wpisał u mnie i działa. Jakby ktoś kiedyś potrzebował to na PW moge podać. Kosztowało mnie to w sumie 480 zł ( i to niestety boli) ale ważne że wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoniusz Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Słowik8609 czy mógłbys podać namiar na tego gościa, może zerknie do mojego tunera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 a co Ci się dzieje? Koleś ma firmę przy warszawskiej, koło salonu ABRA ( tam kiedys był salon toyoty). Gościu taki z włosami do ramion. to będzie to http://maps.google.pl/maps?oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&q=car+audio+radom&fb=1&gl=pl&hq=car+audio&hnear=0x4718592aa02cdbc7:0xe530d6c89ff4d21b,Radom&cid=0,0,17825336211022689608&ei=sfF7T8OYE4myhAeW4-nADA&sa=X&oi=local_result&ct=image&ved=0CBUQ_BI firma AT elektronics. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoniusz Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Niechcę otwierać kolejnego wątku mój problem opisałem w postcie - Cisza w głośnikach. A szukam juz trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro3 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) ja też mam problem z moim radyjkiem w scenicu a mianowicie jakiś czas gra potem skwierczy potem gra ale cicho i to się dzieje na radiu i na cd.jak może ktoś coś poradzić to proszę.A może ktoś z kolegów wie gdzie można taki tuner kupić ,oczywiście oprócz serwisu. Edytowane 1 Grudnia 2013 przez daro3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi