olinek Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Witam . Czasami podczas jazdy pokazuje mi komunikat check injection . Auto wtedy ma bardzo dużo mocy , staje się " rajdówą ". Trwa to chwilę i wraca do normy , albo zatrzymuję auto , gaszę i odpalam ponownie i wszystko jest ok . Świece i jedną cewkę wymieniłem . Przed tym auto jeździło jak " mół " , a paliło jak " smok " i trzęsło się jak galareta na postoju na biegu jałowym. Wiem , że z sondą lambda jest coś nie tak , komputer przy podłączeniu pokazuje jej błąd . Jęśli ktoś wie dlaczego auto dostaje momentami takiego dopalacza proszę o odpowiedź. Jazda taka jak teraz jest trochę niebezpieczna , jadąc za kimś blisko , nagle wyskoczy błąd check injection i wyrywa do przodu jak by jakieś turbo miał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bongowski Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Czy nastąpiło jakieś rozwiązanie problemu, bo mam tak samo tzn. 2 razy mi juz Turbo sie załaczyło... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacho1987 Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Czy ktoś rozwiązał już ten problem, mam dokładnie identyczne objawy. Do tego Meganka strasznie nierówno chodzi na wolnych obrotach że autem trzęsie. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffaell2 Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Jeśli nierówno to 99% cewki Mnie ostatnio valeo poleciała (przejechała ok. 70 tys.) Bosh i Beru wciąż się trzymają (taką mieszankę poprzednik mi zafundował ;) ) Dodano: 27 lis 2012 - 11:23 No tak -Bosh się trzymał, ale jak dostał na jednym obwodzie nową beru to też się zjarał :). Czyli trzeba wymieniać raczej parami - 1 z 4 i 2 z 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymer Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 check injection z tymi samymi objawami. jest na to jakis sposob? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackassmtv Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 (edytowane) widze cisza dalej w tym temacie może ktoś juz sie z tym uporal? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Nowe zdanie piszemy wielką literą. - damiar Edytowane 5 Września 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapsel007 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Sprawdźcie cewki i świece (czy są suche). Sprawdzenie i obejrzenie dużo nie kosztuje, może któraś świeca za późno podaje iskre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi