cielak Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Mam pewien problem. W mojej megance 1.9dci zauważyłem wyciek oleju z obudowy która jest na końcu wałka rozrządu po stronie kierowcy. Zakleiłem to klejem "Distal". Niby jest ok. Ale: Co to jest za obudowa? Czy jest to jakiś rozdzielacz (coś ala aparat zapłonowy?) Czy jest to jakaś obudowa z łożyskiem, panewką wałka? Na razie nie cieknie ale nie daje mi to spokoju. Co pod nią się kryje?? Wymienić to czy zostawić? Jak tam jest panewka to może pęknąć? Mam też lekkie drgania na wolnych obrotach (obroty 800) czy jest to spowodowane jakimś luzem na panewce(jak jest) w tej obudowie, czy jest to przyczyna że ostatnio "zregenerowałem" sobie sam zawór EGR (który działa teraz bez zarzutów, ale nie wykasowałem błędu w komputerze)? Bardzo proszę o pomoc koledzy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 w 1,5 dci to coś na końcu to pompa vacum, nie wiem czy tak samo jest w 1,9... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cielak Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Jeżeli jest coś takiego, to czy wymienię samą obudowę czy muszę całość? A co powiesz na dalsze pytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 a co do drgań to często jest to koło dwumasowe sprzęgła albo źle działający wtryskiwacz/-cze albo tez wybita poduszka silnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cielak Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Co do pompy vacum to dziurkę zakleiłem "distalem" i jest super, a co do drgań to wymieniłem poduszkę olejową i wszystko wróciło do normalności. Dobrze że to nie koło dwumasowe!! dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi