witz Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 W moim scenicu nie składają się lusterka od pewnego czasu.Podgrzewanie i regulacja działa a przycisk do składania nie reaguje.Proszę o poradę, może jakiś schemacik lub opis gdzie znajduje się bezpiecznik za to odpowiedzialny. W ASO przy przyuczeniu karty powiedzieli mi że funkcja składania jest włączona. Zdiagnozować przyczynę mogą jak będzie cieplej(zimne plastiki),ale to koszt 500zł i to dopiero tak naprawdę początek.Proszę o wypowiedź i poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacma Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Witam, sprawdz pozycję przełącznika ustawiania lusterek. Przełącznik ma trzy pozycje. W pozycji środkowej lusterka składają się automatycznie po zamknięciu i zablokowaniu drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witz Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Dziękuję bardzo za odpowiedź, ale w żadnej z trzech pozycji lusterka nie składają się. Nie ma też możliwości sterowania za pomocą komputera. Zaczął bym od sprawdzenia bezpiecznika, ale nie wiem, który odpowiada za funkcje składania - rozkładania lusterek. Nie mam opisu bezpieczników i nie wiem skąd takowy uzyskać. Szukam po forach, ale do scenica III jakoś kompletnie nie mogę nic znaleźć. Dodano: 26 kwi 2012 - 22:38 Ponawiam moje pytanie w temacie lusterek, może już ktoś ma pomysł na rozwiązanie mojego problemu. Byłem u elektronika samochodowego, który ustalił podobnie jak serwis, że funkcja składania jest włączona i komputer nie wykrył żadnych błędów. Przeprogramował tą funkcję, ale nic nie pomogło. Lewe lusterko posiada 9 pinów. Serwis wyklucza bezpiecznik, ponieważ działa regulacja lusterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi