bober097 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 mam kłopot typu nie działa mi prędkościomierz w renault megane coupe rok 96 poj 1.6 e również nie pokazuje ile km przejechałem obrotomierz i reszta działa napewno nie jest to wina impulsatora bo jest nowka cewka pytanie brzmi czy ktoś wie co może być przyczyną oraz na ilu bolcach od kostki impulsatora powinien być prąd na jednym czy więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Tak, było już na forum. Zerknij na wtyczki w zegarach od tyły i przeczyść styki. Na przyszłość i czytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober097 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 ok nadal mi nie działa prędkościomierz renault megane coupe sprawdziłem kostki są ok przeczyściłem styki impulsator nowy ale mam pytanie jak głęboko powinien on wejść np.ile cm ma wystawać na oko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Witam I mnie dopadł problem prędkościomierza i licznika km, raz działa a raz nie (abs jest OK). Przeszukałem forum i do końca nie jest to jasne dla mnie: 1. Mogę zdjąć licznik i przeczyścić kostki-OK 2. Szukać uszkodzonego przewodu za akumulatorem-ale to raczej nie dotyczy scenica 3. Sprawdzić kostke przy impulsatorze lub sam impulsator-ale gdzie on jest? Czy to jest cos takiego? http://motoallegro.pl/item601559516_scenic..._predkosci.html Nic innego niestety nie znalazłem. Ciekawi mnie też po co licznik jest połączony niby z abs jesli jest impulsator w skrzyni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaR3k Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 u mnie częściej nie działał niż działał i pomogła wymiana tego czujnika prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober097 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 czy ma ktoś jakieś pomysły co jest ze prędkościomierz i licznik km nie działają wymieniłem impulsator oraz licznik i nadal mi nie działa kostki przeczyszczone prąd do kostek dochodzi proszę o pomysły i rady co zrobić ewentualnie może ktoś się orientuje i le kosztuje sprawdzenie i naprawa tego? :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 u mnie częściej nie działał niż działał i pomogła wymiana tego czujnika prędkości. Dzięki za odpowiedź. A pamiętasz może gdzie on był umieszczony? Chyba go już znalazłem, ale co ciekawe w niektórych skrzyniach te otwory na czujnik sa chyba zaślepione. Zaznaczyłem na zdjęciach 1. zdaje się, że to właśnie ten czujnik 2. chyba odpowietrznik? 3. Co prawda to laguna, ale co to moze być? Czy ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaR3k Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 niestety tego Ci nie powiem bo naprawę zleciłem do warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilus001 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 mam ten sam problem...znajomy mechanik pokazywał mi gdzie się znajduje czujnik, u mnie w silniku i patrząc na Twoje zdjęcia to wszystko wskazuje że jest to nr. 1 , ja teraz czekam na przelew i jadę go kupić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 A wiesz ile to cudo kosztuje i czemu takie drogie. Czy do wszystkich meganek jest taki sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 sam czujnik kosztuje jakieś 80 zł.niedawno wymieniałem i mam luzik z prędkściomierzem,wymiana kilka minut i zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober097 Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 czy może mi ktoś pomóc i odpowiedzieć na wcześniej zadane pytanie bezpieczniki ok zegar nowy impulsator nowy kostki ok prąd dochodzi a prędkościomierz i licznik km nadal nie działają podpowiedzcie co mogę jeszcze zrobić lub ile może kosztować naprawa tego w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 znajomy mechanik pokazywał mi gdzie się znajduje czujnik Na szczęście prędkosciomierz ożył i kilka dni działa ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober097 Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 a gdzie się znajduje wyłącznik ręcznego hamulca czy coś w tym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Niestety mój licznik znowu pada od czsu do czasu. W sobote zdjąłem licznik (nawet 2 razy :) ) i napsikałem kontakt spreju we wszystkie kostki tak na wszelki wypadek. Oblukałem wszystkie szare kable przy tych kostkach a dziś znowu w czasie jazdy sobie opadł i po paru minutach zaczął działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi