marcin1025 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Nie działa mi licznik od prędkości w Renault megane 1,4e z 1999 roku co może być przyczyną ,proszę o pomoc. I gdzie jest jeszcze ślimak od licznika w tym samochodzie.Pilne proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Czy to nie jest elektronicznie sterowane ? U mnie jest elektronicznie nie przez linkę więc może czujnik prędkości padł lub przewody kostki zaśniedziały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1025 Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 nie wiem jak jest sterowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Megana z 1999 roku to prawdopodobnie Megane1ph2 i jest tam sterowanie elektryczne , a nie na linkę. Czujnik jest podobnie jak ślimak przy skrzyni biegów lub predkościomierz ma sterowanie a ABS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skakanka89 Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 czesc. jest sterowany poprzez naped licznika ktory sie znajduje w okolicach skrzyni biegow. nie wiem dokladnie gdzie bo na "czuja" go dzis wyciagalem i czyscilem kostke. tez mi padl. a na koniec okazalo sie ze padl slimak....oto link aby kupic nowy http://allegro.pl/nowy-naped-licznika-clio-megane-laguna-scenic-i2171710455.html ---|||--- ---|||--- dzisiaj zamawialem i moze do piatku przyjdzie. pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki i 5.9 - Enter P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekglowno Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Witam mnie prędkościomierz raz działa raz nie. w mojej renie nie ma czujnika w skrzyni musi brać odczyt z czujnika ABS. Trochę mnie to dziwi bo ABS działa poprawnie. Mam pytanie czy czujnik z którego z czytywana jest prędkość znajduje się w jednym kole czy w dwóch. Jeśli bym wymienił czujnik ABS to usterka z prędkościomierzem zostanie rozwiązana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Są cztery czujniki do ABSu. Gdyby to była wina ABSu, to raczej by się świeciła kontrolka na desce. Bardziej prawdopodobne wydają się zimne luty w liczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekglowno Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Może i masz racje ale wykopałem na forum że przy akumulatorze są bezpieczniki oraz taka kostka wchodzą w nią przewody szary jest od prędkościomierza było by miło gdyby on się poluzował i on był przyczyną. Na luty w liczniku raczej bym nie stawiał bo raz działa raz nie a jak włączę tryb testowy to działają zegary elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Sprawa jest prosta, jak napisali poprzednicy, ale nie do końca. Po pierwsze. Zobacz czy z obudowy skrzyni biegów, mniej więcej pod filtrem powietrza nie wystaje czujnik grubości pisaka. Jeżeli tam jest to na bank jest do wymiany. W przypadku gdy jego nie ma, prędkość samochodu brana jest z czujników ABS, ale sygnał podawany jest na liczniki ze złącza pompy ABS. Możliwe że powstało na wtyczce przy: 1) pompie ABS 2) liczniku lub po prostu padł licznik Dodano: 01 mar 2012 - 20:02 i on był przyczyną Tak, ale w przypadku gdy jest impulsator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekglowno Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 W obudowie skrzyni biegów nic nie ma jest miejsce na czujnik ale go tam nie ma. Sprawdziłem kostkę o której pisałem wcześniej przy akumulatorze jest post o tym na forum razem z fotkami, i faktycznie szary kabelek był mocno skorodowany tylko go ruszyłem to się oderwał. Zlutowałem go i śmiga elegancko . Opcja szukaj pomaga. Dodano: 04 mar 2012 - 14:57 To jest ta kostka, ma może ktoś schemat lub wie za co odpowiadają pozostałe kable w tej kostce. Bardzo mi na tym zależy na forum nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Bardzo mi na tym zależy na forum nie znalazłem Słabo szukałeś są na downloadzie i w mojej stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 a jeśli nie mam tej białej wtyczki i ABS-u, a zegary dobrze działają to w takim razie jak to jest rozwiązane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekglowno Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Mam ten programik ale nie mogę go ogarnąć gdyby ktoś mógł mi pomóc i odpowiedzieć na moje pytanie byłbym zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 jeśli nie mam tej białej wtyczki i ABS-u, To sygnał idzie z impulsatora skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kali103 Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 W obudowie skrzyni biegów nic nie ma jest miejsce na czujnik ale go tam nie ma. Sprawdziłem kostkę o której pisałem wcześniej przy akumulatorze jest post o tym na forum razem z fotkami, i faktycznie szary kabelek był mocno skorodowany tylko go ruszyłem to się oderwał. Zlutowałem go i śmiga elegancko . Opcja szukaj pomaga. Dodano: 04 mar 2012 - 14:57 To jest ta kostka, ma może ktoś schemat lub wie za co odpowiadają pozostałe kable w tej kostce. Bardzo mi na tym zależy na forum nie znalazłem. Dzięki kolego.U mnie było to samo i teraz licznik śmiga aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi