ziomek4007 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 (edytowane) Witam. Problem pojawia się na 5 biegu (powiedzmy 60km/h) wciskam mocniej gaz i od 2do 3 tys pojawia się "pierdzenie". Jakby jakaś nieszczelność, ale gdzie jej szukać na innych biegach problem się nie pojawia... Czysciłem kiedyś przepustnicę, ale uszczelki były ok:; niepotrzebnie poluzowałem sruby od kolektora dolotowego( myslałem ze przepustnica bez jego odkręcenia nie wyjdzie), ale również zostały dokręcone...na dziurę mi to nie wyglda bo pewnie byłoby to słychać ciągle Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez ziomek4007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 (edytowane) Może to tłumik, jakaś dziurka gdzieś na tłumiku i pierdzi Edytowane 26 Lutego 2012 przez pawelb5913 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Wejdź pod auto (kanał wskazany) i niech ktoś zatyka rurę wydechową (na chwilę, nie na stałe). Jeżeli jest nieszczelność, na pewno to usłyszysz i zlokalizujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Nie chciałem zakładać nowego tematu dlatego zmniniłem tytuł...Zamiaruję wyjąć przepustnicę (elektroniczna) w najbliższych dniach i mam pytanie...na przepustnicy są 2oringi czy jeszcze jest tam jakaś uszczelka, którą można wymienić jesli tak mógłby ktoś podesłać linka jak wygląda Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez ziomek4007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek24p Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 też ostatnio dość monco myślę o przeczyszczeniu przepustnicy i też się zastanawiam czy trzeba się ubezpieczyć tylko w te o-ringi czy jeszcze w taką kwadratową która jest chyba na łączeniu przepustnicy z kolektorem dolotowym. Przynajmniej tak mi się wydaje że taka chyba tam jest. W żadnych sklepach w ogóle nie mają uszczelek do przepustnic więc chyba zostaje tylko serwis, tylko które uszczelki zamawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 W silniku K7M nie ma na przepustnicy żadnych oringów. A uszczelnić przepustnicę z kolektorem możesz silikonem wysokotemperaturowym (może być też zwykły, ale lepiej nie ryzykować). Uszczelka jest raczej nieosiągalna. Możesz też kupić arkusz preszpanu i sobie wyciąć nową uszczelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Uszczelka do K7M w aso kosztuje w granicach 10zł i jest osiągalna na 2 dzień. Ale można i na silikon czarny lub czerwony byleby był wysokotemperaturowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi