Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Pomoc w wybraniu Megane II

grabol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, jestem nowym członkiem forum. Postanowiłem przerzucić się na samochody Renault - stąd mój post. Na początku szukałem Clio jednak bardziej funkcjonalny i bezpieczny wydał mi Megane. Mam nadzieje, że moglibyście mi troche pomóc w wyborze - udzielić paru cennych rad, z góry dziękuje!

Megane1

Megane2

Megane3

Megane4 - ogłoszenie wygasło

Szukam raczej ekonomicznego silnika więc albo 1.4 + gaz lub 1.5 dci choc troche obawiam sie o jego awaryjnosc..

//sorki poprawiłem

Edytowane przez grabol

1.Wygląda dobrze i z w miarę pewnego źródła, daleko nie masz by się przejechać. Reszty nie umiem otworzyć.

Co do awaryjności to kwestia dyskusyjna, było o tym tyle razy pisane, że szkoda się znowu powtarzać.

:mrgreen: , a odpowiedź pojawi Ci się sama. Czy benzyna z lpg czy diesel to kwestia gustu, a z gustami się nie dyskutuje.

Powodzenia.

Edytowane przez Rolandzikl

@Rolandzikl

tak przebrnalem juz przez prawie wszystkie dyskucje na temat lpg czy disel ale wciąż nie mogę się zdecydować. Najbardziej kuszące jest rzadkie tankowanie disla bo teraz praktycznie co tydzień jeżdzę na stację przy moim bardzo "głodnym" samochodzie. Rocznie przejeżdzam około 15-20 tys i nie wiem czy troche nie za mało jak na własnie taki wybór. Jutro podjade obejrzeć samochód z linka 1 zobaczymy jakie wrażenie na mnie zrobi.

A ja mam właśnie zastrzeżenia co do 1 samochodu.

Po pierwsze to klapa po prawej stronie na dole odstaje a po drugie to jak to możliwe, żeby po 103.000 kilometrów gałka drążka zmiany biegów była praktycznie całkowicie wytarta i nie było na niej cyferek ????

Ja mam u siebie przebieg 94.000 i nie ma praktycznie żadnego zużycia. Żyjemy w Polsce a tu nawet dealer może oszukiwać, czego przykładem była afera z Dacią z cofniętym licznikiem o ponad 150.000 i to w ASO !!