WiLLy06 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Witam czy ktoś skracał lub wie gdzie można kupić krótkie anteny radiowe do megane II ?? bo ta oryginalna troche jest za wysoka :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Ja zakupiłem krótsza do sceniola drugiego ale to było padło. Odbierało tylko najbliższe stacje, a to jeszcze wybiórczo. Potem zakupiłem w Peugocie chyba z 106 taką jak jest w sceniolu/ meganie. W pugu jest taniej. Niestety zahaczałem jej końcem o ramę drzwi w garażu. Obciąłem ją o około 4 cm. To jest pręt z włókna szklanego owinięty nieizolowaną cienką taśmą, a na tym izolowany przewód nawinięty większym skokiem zwoju. Nie jest to połączone ze sobą i należy dopilnować by się nie zwarło.. Dobrze zaizolować i nasadzić kapturek zerwany z odciętego końca anteny. Najlepiej i jedno i drugie zadanie spełnia klej na ciepło. (laski kleju do pistoletów elektrycznych) Po skróceniu anteny praktycznie brak efektów negatywnych, albo zauważalnego skrócenia zasięgu odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiLLy06 Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Faktycznie, skróciłem antene dosyć mocno i zostawiłem kapturek gumowy i go przykleiłem oraz zaizolowałem. Efekt.. bardzo dobry, ładnie wygląda i antena normalnie odbiera fale jak poprzednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi