Craigh Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Witam, kupiłem wczoraj przez internet klocki i tarcze renomowanej (?) firmy BREMBO do mojego Scenica I ph II. Tarcze bez ekscesów, nic specjalnego, ładne gładziutkie, bez bicia. Klocki jakieś dziwne, niby nowy model Brembo, ale.. obrzeża klocków są ścięte pod kątem, tak że wraz ze zużyciem klocka zwiększa się powierzchnia cierna. Tyle tylko że przez to, na początku powierzchnia cierna to tylko jakieś 75% całego klocka. Pytanie: Miał ktoś do czynienia z takimi klockami? Jakie wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszM Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 (edytowane) Wiekszosc markowych klocków ma ścięcia, tak ma być... Zdecydowanie polecam forumowy Hosting zdjęć Edytowane 16 Marca 2012 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Craigh Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 OK, pytam bo w zeszym miesiącu wymieniałem w żony 206, kupiłem nowe klocki TRW i tych ścięć nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Ścięcia są po to, aby klocki nie piszczały. A prawda jest taka, że wykonuje się je z coraz gorszych materiałów i bez takich ścięć piszczą. Druga sprawa, przez te ścięcia masz mniej klocka, czyli szybciej kupisz następne i biznes się kręci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi