punxhc Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Właśnie mam dylemat czy jutro zmienić i miałem nadzieję że w tym temacie znajdę (p)odpowiedź. Ale jak widać ilu forumowiczów tyle opinii :lol: Pewnie jeszcze przez 2-3 tygodnie zostanę przy zimówkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 miałem nadzieję że w tym temacie znajdę (p)odpowiedź Masz podpowiedzi. Decyzja, wybór, odpowiedzialność i auto Twoje. Tylko bezpieczeństwo wspólne, zarówno Twoje jak i tych, którzy na drodze znajdują się w Twoim otoczeniu. Zarówno na jezdni w autach, jak i chodnikach i przejściach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Aż się rozmarzyłem. :lol: Ja mam inny problem. Szukam drugiej pary felg. Już nawet obojętne czy alu czy stalowe. Nie chce mi się przekładać opon, zwłaszcza że nowe. No cóż jak będzie trzeba to się tak zrobi. Na razie oszczędzam hamulce :o Dziś pojechałem do faceta. Przez telefon mówił, że tak jest ET 43 itd a zajeźdżam a tam chłopa nie ma tylko pracownik. Pracownik bardziej zorientowany od szefa który odbiera telefony. Od razu powiedział, że raczej brak takich felg. Poszliśmy a tu felgi są ale z et 50. Co do uwagi odnośnie jazdy na letnich jak nie ma śniegu, ale jest jeszcze w okolicach np 2 stopni to moim zdaniem coś w tym jest. Jak nie ma wieczornych przymrozków a ziemia zdążyła się już troszkę nagrzać to na letnich może być lepsze prowadzenie. To też jest kwestia zamieszkania. Mamyy inne odczucia. Co innego Wielkopolska, połowa łodzkiego a co innego południe kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 a ziemia zdążyła się już troszkę nagrzać to na letnich może być lepsze prowadzenie. A mierzysz codziennie na jaką głębokość jest już nagrzana i do jakiej temperatury??? To tylko domniemania i spekulacje. Nocny i poranny szron na trawnikach raczej temu przeczy. Wiemy natomiast, że w Renówkach, na wyświetlaczu pomiędzy wskazaniem +3 a -3 mruga symbol "°C", co przypomina o możliwości występowania gołoledzi. Widocznie gdzieś to z pomiarów wyszło, że +3 na wysokości 1m (lusterko) może oznaczać śliską nawierzchnię i przyjęto takie parametry do informacji o potencjalnej gorszej przyczepności.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 (edytowane) Racja, racja. Miałem na myśli dłuższe, stabilne ciepełko w granicach około plus minus 5 stopni. Oczywiście teraz jest różnie. Niby ma być ciepło, ale po niedzieli lekkie ochłodzenie. Edytowane 16 Marca 2012 przez fredi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 U mnie nadal zimowe obuwie, ze zmianą czekam aż będą realne perspektywy na stałe temperatury powyżej 10*C. Zimówki też zakładam wcześniej i dzięki temu nie muszę stać w kolejkach i zostawiać auta jak nagle coś białego spadnie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 (edytowane) aż będą realne perspektywy Wg tzw dziennikarzy to cała Polska już ruszyła grilować i opalać się. Drogi zapchane ludźmi, rowery...... :lol: Lato. Oglądałem fragment wiadomości na TVN. Po chwili ktoś otrzeźwiał bo pokazali pustki na trasie i trzeba było poprawić informację "że na razie nie widzimy tłumów, ale już wkrótce". :o Edytowane 16 Marca 2012 przez fredi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Ja już tydzień śmigam na letnich a do pracy jadę o 4:40 i nie narzekam :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Ja niestety nie mam problemu z zimówkami bo poprostu ich nie mam. Zastanawiałem się czy jest sens kupować jeszcze na ten sezon czy dopiero na kolejną zimę i chyba wygrał drugi wariant. Także pomimo takich a nie innych temp śmigam na letnich. Pewnie gdybym miał zimówki to bym ich jeszcze nie zmieniał. U żony w aucie są jeszcze zimówki i pomimo, że nie robi ona długich tras i głównie jeździ po mieście wstrzymam się jeszcze z wymianą. W zeszłym roku 3-go maja wracałem w obsicie sypiącym śniegu także wszystko się może zdarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Ja jeszcze poczekam do końca marca aż będzie pewność że temperatura nie zejdzie poniżej zera :lol: A po drugie nie mam kasy na prostowanie felgi i 2 nowe opony :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Ja mam od 2 tygodni alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1bizkit Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 czekam jeszcze z 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
presidente Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 temat się rozwinął, to dobrze. W poniedziałek wstawiam auto na warsztat, postoi ze dwa dni, potem muszę poczekać na kasę i dopiero będę kupował nowy komplet letnich (Fulda ecocontrol), potem pewnie wpadnę w kolejki wymieniających więc do końca marca będę na zimówkach, no chyba że kwiecień zaskoczy śniegiem i ujemnymi temperaturami to dłużej :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Pawel Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Opony dziś wymienione na letnie. Osobiście podchodzę z dużą rezerwą do rzekomej granicy 7*C sugerowanej przez gumiarzy (w niskich temp. dodatnich o niebo wolę dobrą oponę deszczową letnią, niż typową zimówkę z lamelami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarsztyk Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Ja wymieniłem wczoraj u ojca w zakładzie, ogólnie ludzie już wiosne poczuli bo cała sobota klientów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi