aras189 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Witam Pragnąc modyfikacji w swojej Megi 1.4 myślałem co zrobić aż jednego razu kolega mi doradził że mógłbym wyciąć katalizator, a zamiast niego wstawić strumienice, i zamiast standardowego filtra powietrza wstawić turbine dolotu i stożek. Mówił że to nie jest drogie i może polepszyć moment obrotowy i dodać lepszego brzmienia wydechu, a że ja się nie znam zbytnio na tym chciałem się poradzić was drodzy forumowicze :lol: Dokładnie chodzi o to czy wgl. się opłaca taka modyfikacja i jakie firmy były by najlepsze do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Chyba najlepiej zrobisz, zalewając porządny olej do silnika. Te modyfikacje o których piszesz nie mają sensu i na pewno nie polepszają czegokolwiek. O strumienicy było już tu na forum pisane. Poczytaj, wyciągnij wnioski i albo się zdecyduj, albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Olej już wymieniłem na dniach ;p teraz szukam czegoś innego, ale nie wiem co mógłbym zrobić :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Jak chcesz polepszyć osiągi auta, to masz 3 wyjścia: 1. Turbo. 2. Kompresor. 3. Swap. Wszystkie wyjścia przewyższą finansowo obecną wartość auta. Stożek bez zrobienia kompletnego dolotu nie ma sensu. Tak samo wydech. Tak czy siak, "kucyki" kosztują. Jak chcesz, żeby coś tam "mruczało", zainwestuj w sportowy tłumik końcowy. Stożek da tyle, że silnik będzie miał inny dźwięk przy wyższych obrotach. Nie będę tu przy tym dywagował, czy "kucyki" przy tym uciekną czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 to masz 3 wyjścia: Ja mam jeszcze czwarte :o Zakup mocniejszego auta :o i zrobienie z niego słabszego ale tylko wizualnie, czyli napisy 1.4 itp. - efekt tuningu będzie ten sam jaki chcesz uzyskać :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Chcesz wykonac jakis tuning?:lol: Zainwestuj w LPG:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 To tak. Trzy wyjścia Kreciq'a są na moją kieszeń za drogie (może kiedyś ale narazie nie :o ), co do tłumika sportowego to właśnie takowy kupuje bo z mojego sporta tylko szkielet został ;], co do nowego auta to niebardzo bo za bardzo lubie moją Megi :lol:, a LPG już mam :o także też odpada heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 (edytowane) Wymień sobie przepustnice na taka z F4R :o lepiej ciągnie na niskich obrotach :lol: http://megane.com.pl/topic/23618-arczi92-renault-megane-i-ph-ii-classic-14-16v-01/page__st__64 tu masz w ostatnim poście porównanie tych przepustnic jest to P&P. Edytowane 26 Marca 2012 przez Arczi92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Wszystko pieknie, ale jak juz tak stuninkowales swoja fure tj zamontowales wtrysk cieklego potlenku propanu z swojej 34 litrowej butli umieszczonej w bagazniku montujac stozek + przepustnice az sie prosisz o problemy - i topiki w stylu reno to gowno sie psuje, przerywa , nie jedzie, nie pali, nigdy wiecej reno. takze ..... nie chce nikogo obrazac ale masz proste rownanie LPG + STOZEK + WIEKSZA PRZEPUSTNICA = ????? - bo na bank twoj super hiper stand alone komputer podtlenku nie ogarnie takich hiper modow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Wooo Ojinau to pojechałeś aż moja Megi na parkingu zaszlochała :lol: Ale czy twoje sugestie mają sens możesz to czymś poprzeć, bo serio nie chciał bym spiepszyć furki, ale też nie chce się opierać tylko na twoich założeniach. Jest jeszcze taka sprawa że nie mam 16v tylko 8v także czy to coś robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Najlepiej zostaw jak jest. To auto, z tym silnikiem demonem nigdy nie będzie. Auto z tym silnikiem zostało zaprojektowane tylko w celu wożenia 4 liter z punktu A do punktu B i tą rolę pełni. Jak chciałeś demona, trzeba było kupić Coupe 2.0 16V... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 (edytowane) No to akurat nie odemnie niestety zależało bo samochód kupował mój ojciec i służy całej rodzinie, a że rodzina już go tak nie potrzebuje to chciałbym coś w nim zmienić :lol: Edytowane 26 Marca 2012 przez aras189 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 A to jest 8v myślałem że 16v :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Wtedy jeszcze coś by się dało zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Zmień silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi