aras189 Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 A z moim nic się nie da zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Możesz go umyć na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Możesz też pokusić się o: -Głwoica + kolektor dolotowy ( głowica po tzw.portingu, poszerzone kanały dolotowe, polerowna, planowana w celu zwiększenia kompresji; kolektor dolotowy spasowany z głowicą, powiększone kanały dolotowe) -Wałek ( z ori przerobiony na ostrzejszy, azotowany) -Koło zamachowe ( "odchudzone", wyważone) Tylko: Jak wiadomo taka przeróbka wymaga późniejszego strojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 chcesz zalozyc stozek w e7j zobacz jak to u mnie zostalo zrobione. trzeba dorobic mocowanie przepustnicy bo jak zdemontujesz puche filtra to przepustnica jest pod nia i filtr ja trzyma. Co mozesz zrobic to rowniez zamontowac kolektor 4-2-1 elia/viga do 1.6 - taki mam u siebie, zalozyc jakis lepszy wydech. Mozna tez wziac tloki z 1.6 - i bedzie 1.6. Nie wiem jak przepustnice z Dacii Logan czy maja wieksza srednice wewnetrzna bo to tez mozna by zaadoptowac bo te daciowe silniki to defakto e7j/k7m troche tam zmodyfikowane wiec cos z tego mozna by zaadopotowac, mozna tez walek od swiatka zalozyc ale to wszystko koszty, moze okolice 100KM bylby w zasiegu, ale na pewno nie na gazie. 1 sprawa jak chcesz sie przekonac jedz na hamownie i zobacz co tam w ogole zostalo. BTW z gowna bata nie ulepisz - sam o tym wiem bo mam ulepszona wersje tego gowna A co do tego co mowilem wczesniej to - lpg masz zestrojone na mieszanke paliwowo powietrzna zapodasz stozek - zmieni sie ilosc zasysanego powietrza i na 99% samochod bedzie wariowal na gazie bo komputer od gazu sie nie przystosuje - wystroisz silnik na gazie pod stozek, stozek sie zapcha i znowu te same jajca i tak w kolko macieja. Pojedziesz na regulacje na brudnym stozku znowu inne odczyty. Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 No to nawet stożka niezbyt moge montować bo gaz się sypnie a mody co pisali Ocool i Ojinau to były by niezłe ale ile kasy by pochłonęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 gaz się sypnie Ja do swojego szczeniaka założyłem i nic się nie stało. Ani nic się nie polepszyło, ani pogorszyło. Jedynie co, to z zewnątrz fajnie słychać czasem jak ciągnie powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Aha a jeśli mi by się coś sypnęło? Chyba lepszym wyjściem będzie jak zainwestuje w wygląd Mniejsze prawdopodobieństwo że coś się rozleci i jeszcze koszty mniejsze hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Aha a jeśli mi by się coś sypnęło? Nie rozumie co ci ma sie sypnąć? Jest to niemożliwe żeby po zamontowaniu stożka cos sie sypło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 zalezy jaka instalacje gazowa ma , a skoro ma przedliftowe 1.4 to na pewno nie ma sekwencji tylko zwykla instalke i moze nie specjalnie to pracowac;) chodz w sumie wtedy srube podkrecic i powinno jakos jezdzic:) a 2 sprawa ze trzeba troche w 1.4 8v sie narobic zeby zalozyc stozek i to nie bedzie 100 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 (edytowane) No racja tam sekwencji niestety nie ma, a co trzeba takiego dać żeby stożek zalożyć ? A jeśli jeszcze bym do tego dodał przepustnice z 1.6? Edytowane 31 Marca 2012 przez aras189 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malpolud Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Co to za głupia moda na wstawianie większej przepustnicy? Myślicie, że konstruktorzy zaprojektowali silnik z przepustnicą "na oko"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 A co myślisz że jak wstawie przepustnice z 1.6 to samochód wybuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 głupia moda Mów co chcesz ale silnik jest bardziej elastyczny po takim zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 podmiana jest plug&play w jakim zakresie obrotów silnik jest elastyczniejszy jak ze spalaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malpolud Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Mów co chcesz ale silnik jest bardziej elastyczny po takim zabiegu. Elastyczniejszy? zacznijmy od: http://autofoto.pl/blogs/blog_silnika/archive/2009/05/25/elastyczno-was-ist-das.aspx Jak wyjaśnić Twoje dobre wrażenie? Dałeś przepustnicę o większej średnicy więc przy tym samym kącie odchylenia masz większe światło. Stawiam skrzynkę dobrego piwa jeśli zamiana przepustnic wyjdzie na charakterystyce zewnętrznej Jakby przynajmniej wałki ostrzejsze wrzucić, to podmiana przepustnicy miałaby jakiś sens. Ale kto będzie kupował wałki do 1,4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi