Czeki Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Witam Jakiś czas temu zapalała się i gasła kontrolka Airbag oraz Service a teraz pali się na stałe:( Sprawdziłem wszystkie wtyczki pod fotelami, napinacze oraz sam sterownik czy wszystko jest dobrze podłączone. Taśma w kierownicy pracuje cicho nic nie słychać. Więc postanowiłem podłączyć auto pod komputer. Kolega podłączył i tu jest problem. Komunikuje się z wszystkimi modułami oprócz poduszek. Co może być tego przyczyną??? Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia i brak mi pomysłów. Elektryk twierdzi że trzeba sprawdzić wszystkie przewody od sterownika bo gdzieś coś niby jest nie tak. Czekam na jakieś propozycje. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej3521 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Miałem taki sam problem nadmieniam że samochód jeździł normalnie tylko ja mam megankę II ale może być podobnie a więc obok akumulatora jest taka skrzynka z wtyczkami i bezpiecznikami wyciągałem je pojedyńczo czyściłem pędzelkiem ze spirytusem i wkładałem te wtyczki miałem zaśniedziałe ,sprawdziłem też bezpieczniki i to mi pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czeki Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Bardzo dziękuje za pomoc, bo już nie byłem pewny czy jakąś otrzymam. Nawet nie sądziłem że ktoś miał taki przypadek Na pewno to sprawdzę i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Napisz jeszcze jakim komputerem próbowaliście się połączyć, może tu jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czeki Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Niestety i ten pomysł zawiódł :) Komputer to Launch. Łączy się z wszystkimi modułami i sterownikami oprócz poduszek. Zauważyłem też że pojawił się problem z centralnym zamkiem, tzn jak chce zamknąć przyciskiem na desce rozdzielczej to się zaraz otwiera ale jak nacisnę drugi raz to już się zamknie i jest ok. Trochę to dziwne. Po wykasowaniu błędu jest dobrze do pierwszego uruchomienia silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 jak zniknie kłopot poduszek to i centralny zacznie działać prawidłowo, to normalne. Przy wykryciu usterki poduszki drzwi zostają otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czeki Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Aha dobrze wiedzieć. W wolnej chwili będę z znajomym elektrykiem na podstawie schematu elektrycznego wszystko sprawdzał. Dam znać jak rozwikłam tą sprawę. Może ktoś też miał lub będzie miał taki przypadek. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie to bardzo proszę pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmit Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Czy udało Ci się znaleźć gdzie był problem? Właśnie wróciłem od mechanika i mam dokładnie to samo: wszystkie moduły widoczne poza AirBag'iem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czeki Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Niestety nie udało mi się jeszcze rozwikłać problemu :) Może Ty wpadniesz na jakiś pomysł bo mi się już kończą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmit Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Bede musial odstawic samochod na dluzej do mechanika, jak na cos wpadnie to odpisze zeby juz zostalo na wieki. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czeki Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam ponownie. Przyszła zima i kontrolka poduszki znowu zaczyna zapalać się i gasnąć. Korzystając z okazji podłączyłem auto pod komputer i wyskoczył błąd DF002, jakiś probelm z napięciem komputera. Co ciekawe raz się łączy a po chwili wyrzuca brak komunikacji. Może ktos miał taki przypadek i wie gdzie szukać tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namber Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Witam, Pewnie już sobie poradziłeś ale na 99% problem leży w kabelku zasilającym komputer poduszek. Sprawdź czy do komputera dochodzi 12V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkp1 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Witam wszystkich. Mam dokładnie ten sam problem - wszystko się komunikuje oprócz modułu Airbag. Świeci się kontrolka Airbag + SERV. Kiedyś do modułu można było się podłączyć i wtedy wywalało błąd prawdopodobnie taśmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi