sSebek Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Witam, czy ktoś z użytkowników dodał 3 rząd siedzeń do grand scenica 5 osobowego? Czy jest to wogóle możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Możliwe pewnie jest, ale wiąże się z dużymi komplikacjami: -pasy do dołożenia i wymiana boczków tapicerki w bagażniku żeby było jak pasy wyprowadzić; -wymiana wykładziny bagażnika; -wywalenie "kuwet" które są w pięciomiejscowym w miejscu mocowania foteli, punkty mocowania foteli są najprawdopodobniej na miejscu; -znalezienie samych foteli z odpowiednim wzorem tapicerki; -nie wiem czy z punktu widzenia urzędowego da się to zrobić, znając naszych urzędników miałbym wątpliwości, ewentualnie jedni stwierdzą ze się da, inni że nie, może być problem z homologacją pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sSebek Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Dlatego szukam osoby która przez to przebrnęła, bardziej chodzi mi o techniczny aspekt (czy są wszystkie uchwyty i wyprowadzenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 A czy w pięcioosobowym środkowy rząd siedzeń nie jest czasem inny niż w siedmiejscowym? Chodzi mi o możliwość przesuwaniaich do przodu. N W/g instrukcji wersji 5 osobowej są schowki pod fotelami, w siedmioosobowych brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Dokładnie to co pisze sanfran. Inne fotele (w pięciomiejscowym bez dźwigni składania od zewnętrznej), schowki pod drugim rzędem (szuflady). Chyba gra niewarta świeczki, podejrzewam że nikt sie do tego nie zabrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erhud Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 a mi się wydaje że to nie problem.liczy się tylko tył,2 rząd siedzeń nie ma znaczenia,najważniejsza jest podłoga przykręcana ,pasy i trochę plastików na zakrycie siedzeń po złożeniu no i siedzenia.Z rejestracją nie powinno być problemu,na stacji diagnosta sprawdzi co trzeba a po montażu podłogi musi być ok i tyle.myślę że wydatek 1000 lub 2000 (nie wiem ile to chodzi na allegro ale za 3000 jest cały środek z siedzeniami)za dodatkowe 2 osoby jest do przyjęcia.robocizna też nie jest skomplikowana.twój wybór pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly382 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam wszystkich ja posiadam grand scenic II wersja 5 miejscowa mam zamiar dołożyć mu 3 rzad foteli pasy, wszystko jest do kupienia na aukcji ceny maks 1500 zł za komplet z boczkami zacznę walkę może jeszcze w tym miesiącu narzazie szukam takiego samego wzoru tapicerki jeżeli już ktoś przerabiał ten temat to proszę o informacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariowie.p Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Odświeżę temamat może ma ktoś doświadczenie z taką przeróbką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi