gojgien Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 przy spotkaniu stawiam dobry trunek (jaki sobie już wybierzesz) . Raz jeszcze dziękuję za pomoc. Trunek sobie wybierz jaki Ci smakuje i możesz wypić za działanie tego co naprawiłeś, i gdzieś tam przy kolejnym toaście, za zdrowie i dalsze pomysły podpowiadającego. ;) Od tego jest forum, by dzielić się pomysłami i radami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dinaa__ Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Witam podpinam się pod temat. Posiadam Megi z 2006 cc 2.0 benzyne i niestety ale jestem zmuszona wymienić licznik bo świeci mi się cały czas SERVICE, byłam w serwisie i również nie potrafią tego skasować, stwierdzili że jest coś z licznikiem więc albo naprawa - wysyłają do Gdańska albo wymiana na używany. Wybrałam drugą opcję ale nie mam pojęcia jaki kupić, pełno jest tego na Allegro, czy mogę kupić taki licznik z 5-cio drzwiówki i będzie pasować do cabrio? Czy musi być do 2.0? I skąd wezmę nr? Czy muszę zdemontować licznik żeby się dowiedzieć. Obecnie mój licznik jest bez guzika do kasowania czy mogę tym razem kupić z guzikiem i będzie działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 i niestety ale jestem zmuszona wymienić licznik, bo świeci mi się cały czas SERVICE Proponuje podjechać do kumatego mechanika z clipem i dokładnie sprawdzić auto. I podejrzewam że wymiana licznika nic nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Dokładnie. Ja bym jeszcze nie rzucał się na wymianę na inny. Podejrzane coś to jest. W serwisie w sensie w ASO Renault byłaś ? Gdybyś jednak chciała inny licznik licz się z kilkoma rzeczami: * Kup licznik od takiego silnika, nie musi być od CC. Ważne żeby był od co najmniej 2006 roku skoro Twój taki jest * Przebieg jest zapisany w liczniku a to znaczy że kupisz inny licznik, będziesz miała czyjś przebieg na nim * Po wymianie konieczna jest podjechanie tak czy tak na CLIPa, skonfigurowanie licznika pod Twoje auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi