Winterfresh24 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Witam. Znalazłem coś takiego na aukcji : http://moto.allegro.pl/chip-tuning-box-cyfrowy-30km-renault-megane-1-6-i2237012431.html Czy ktoś z was miał do czynienia z takimi chip'ami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blayders Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 W najprostrzy sposob urzadzenie manipuluje sygnalem od czujnika temperatury zasysanego powietrza . Majac troche wiedzy na temat elektoniki sam sobie cos takie stworzysz i to 10 razy taniej . Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MUFC Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Jeśli ktoś już to testował w M 1 PH 2 to proszę o opinię. Brzmi kusząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 jak można wkładać takie gów*o do samochodu, myślisz że poprawi ci to osiągi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B-Rey Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Lepsze osiągi i mniejsze spalanie. Zawsze mnie to śmieszy TO NIGDY NIE IDZIE W PARZE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arzago Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Witam koledzy. Ja również na to patrzyłem. Zadzwoniłem i napisałem do firmy zajmującej się tym. Odpowiedziano mi telefonicznie i w mailu, że jeśli po założeniu i sprawdzeniu na hamowni nie będzie minimum 20 KM więcej w ciągu 10 dni można zwrócić? Co wy na to koledzy? To chyba poprawia troszkę wiarygodność prawda? pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Kolego a powiedz mi jak ty chcesz w wolnossacym silniku 1.6 dodatkowo zasilanym podtlenkiem lpg uzyskac 20 KM? magiczym czipem ? czy instalacja LPG? To nie turbo - chyba ze na LPG patrzymy jako doladowanie <rotfl> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megi-slask Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 koledzy powiem wam ze osobiscie wrzucilem tez to cos do mojej megi 1,6 16v sam nie wuerzylem ze to dziala ale prskeonalo mnie 10 dniowa mozliwosc zwrotu, pojezdzilem 10 dni i powaznie szybciej sie zbiera, wyrzucilem na 10 dni pozniej to tak jak pokonuje ta trase codziennie gorki itd, to widzialem ze byl slabszy, powaznie sam nei wiedzialem na jakiej zasadzie to dziala i nie interesuje meni to za bardzo, co do spalania to nie zmienjszylo mocno moze 0,1 l/100 ale nie wiecej, jak cos to zapraszam do przejechania sie moja megi ;] Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki i 5.7 - logika wypowiedzi P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malpolud Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 (...) Brawo, w takim razie dołóż jeszcze magnetyzer, generator wodoru a paliwa w baku zacznie przybywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. matadorRS Opublikowano 18 Maja 2012 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Zostałeś nabity w butelke ,niszczysz sobie auto i jeszcze się z tego cieszysz. Byłeś na hamowni i możesz potwierdzic przyrost chodz 1Km i 1NM? Opowiem Ci histroie z zycia wziętą: Do znajomego tunera przyjechał łepek i chciał żeby mu za 200zł dodał z 10KM. Tłumaczylismy mu że to niema sensu itd że takie rzeczy sie robi komopleksowo itd itp. Ale się uparł. Kazalismy zostawic mu auto na 4h i wrócić. Przy aucie nawet palcem nikt nie kiwnął. Wrócił za 4h przejchał sie i był pod wrażeniem o ile auto lepiej przyśpiesza. Oczywiście nie zapłacił ani 1zł. Jaki z tego wniosek? Jak ktos w głupi sposób wyda 200zl to jest w stanie sobie wszystko wmówic. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malpolud Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Co do historii z życia wziętych to słyszałem o następującej akcji. Nie wiem dokładnie gdzie to miało miejsce, może ktoś zorientowany sprostuje nieścisłości. Gość oddał WV Passtucha tunerom płacąc kasę rzędu 10 - 20k za graty i zestrojenie. Tunerzy oprócz tego, że doprowadzili komorę silnika do ładnego stanu wizualnego nie włożyli pod maskę nic z rzeczy na które wystawili faktury. Człowiek był bardzo zadowolony z tego, że jego 1,9 TDi (?) legitymował się mocą 300 koni, dopuki samochodem nie przejechał się jego znajomy, który stwierdził, że to auto nie ma takiej mocy. Sprawa zakończyła się w sądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B-Rey Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Zwykły efekt placebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matadorRS Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Była taka akcja z VW dawno temu pamiętam. Tam sie rozchodziło o to że zrobili druta i włozyli jakieś szajsowate graty a wciskali kit że jest 300KM a chamownia wypluła jakieś 160 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_taki Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Chip box zakończony dwoma kablami na szybkozłączki.Niezła ściema.I ten przyrost mocy w benzyniaku bez turbo.No i ta cena.W v-techu chip box kosztuje 5 razy tyle i nie daje takiego przyrostu mocy i momentu obr.(benzyna bez turbo).Ja bym tego nie kupił. Dodano: 16 lut 2013 - 22:29 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy :D 300 KM? Ja pierdzielę.160? To calkiem przyzwoita moc. Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi