Neutrino Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Witam wszystkich forumowiczów. Jako że przymierzam się do zakupu znalazłem takie oto ogłoszenie http://otomoto.pl/renault-megane-lift-1-9-dci-130-km-po-opl-C21883793.html Proszę o ocenę czy warto przyjrzeć się dokładniej tej ofercie. Czy ktoś obeznany w temacie może napisać jaka to wersja wyposażenia? Z góry dziękuję za każdą uwagę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 wg mnie coś było z lewym błotnikiem, na jednym ze zdjęć widać różnicę w kolorystyce - chyba, że to złudzenie od padającego światła. Najprawdopoddobniej wersja wyposażenia to LUXE PRIVILEGE bez skóry i w czarnej kolorystyce. Mam takiego samego w brązowej kolorystyce i w półskorze. Turbo było robione? Uważaj na turbo w tych autach, bo regenarcja kosztuje ok 1500zł i mnie to spotkało po 6 miesiącach jazdy. Teraz jest już bardzo ok. Średnie spalanie 6,2 - 80% miasto 20% trasa. Bardzo mocne i ja jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Jeżeli to jest lift, no to jest po wymianie poduszki powietrznej kierowcy, czyli niestety po uderzeniu z przodu. Po lifcie poduszka ma srebrną ramkę - bynajmniej ta wersja. Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neutrino Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Jeżeli to jest lift, no to jest po wymianie poduszki powietrznej kierowcy, czyli niestety po uderzeniu z przodu. Po lifcie poduszka ma srebrną ramkę - bynajmniej ta wersja. Dzięki za informacje. Podjade i zapytam handlarza o historie pojazdu, zobaczę co powie o tej megance. A w sumie samochód mi się podoba i z chęcią bym go kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Nie wiem czy błotnik, czy cały bok, a moze tylko drzwi. Ale ewidentnie coś się rzuca w oczy, jak to francja elegancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Podziwiam takie podejście ja na pewno bym odrzucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur2 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Witam jezdziłem Renault megane z silnikiem 1.9 dci 120 km 5 furtek w najbogatszej wersji Lux prwilage woz chodził wyśmienicie osiągi szedł jak rakieta był sprowadzony z francji jezdziłem nim 1.5 roku do czasu jak się nie okazało że wóz jest kradziony i zabrała mi go policja nic się w nim nie psuło wszystko chodził jak należy nie był nigdzie bity wszystko było orginalne szyby zderzaki itd palił około 5.7 l na 100 km pozniej kupiłem lagunę 2 z z 2004 roku w bogatej wersji expresion z dużą ilością dodatków z silnikiem też 1.9 dci 120 km sprowadzoną z Włoch jedziłem tym autem 5 lat miałem tylko 2 awarie mianowicie zepsuł się rozrusznik i uszkodziła się panewka wału korbowego i wał wyszedł bokiem koszt naprawy 2.5 tys zł spalanie też takie same 5.7 l na 100 km mimo że laguna jest większa i cięższa o 200 kg.Czytając forum to ludzie klną w żywy kamień własnie na te laguny z silnikiem 1.9 dci 120 koni jako najbardziej nieudane cała masa awarii turbin zaworu egr no i ocywiście elektroniki na czele z kartą,i mało trwałego zawieszenia przednego naprawiając zawieszenie to wytrzymało 2.5 roku na naszych dziurawych drogach,wiem i mogę zdecydowanie polecić laguny 2 ale jak już to po liftingu od lutego 2006 tam też był montowany zmodernizowany silnik 1.9 dci o mocy 130 km już dużo mniej awaryjny i trwalszy jako godny polecenia od 120 km.U mnie wszystko chodziło poprawnie tylko lałem ropę i jezdziłem a wielu z użytkowników było stałymi bywalcami mechaników wywalająć grube tysiące na naprawy.Znam przypadki ludzi że kupili lagunę za 90 tys z salonu a w naprawy włożyli po 30 40 tys zł Teraz obecnie jestem właścicielem laguny 3 salonówki polska z silnikiem 2.0 dci 150 km z 2009 roku jeżdzę ją ponad rok i jestem z ojcem bardzo zadowolony z tego samochodu którego mogę polecić każdemu.Także jeżdząć 3 różnymi modelami renówek mogę powiedzieć z doświadczenia którymi zrobiliśmy z ojcem ponad 250 tys km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siadula Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Moim zdaniem na pewno z autem było coś kombinowane z tego względu choćby że jakby auto nie było bite bądź malowane to na 100 % było by to napisane i zaznaczona byłaby opcja "bezwypadkowy". Handlarze wtedy wychwalają auto: a to że nie widziało szpachli ani dodatkowego lakieru.Ogólnie auto bardzo ładne. Efekt duży dają listy w kolorze nadwozia i przyciemnione szyby, lecz moim zdaniem jest zbyt mocno przyciemniony przód a to sie rzuca w oczy, szczególnie policji Za to można stracić dowód :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi