Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

próg przy uszczelce

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych Użytkowników forum.

Mam problem. Ostatnio zdjąłem uszczelkę z tylnych prawych drzwi ( coś mnie zaniepokoiło) i zobaczyłem nieciekawą sytuację, na progu przy otworze odpływu wody z uszczelki (tym przy środkowym słupku) wdała się rdza. Niestety jest jej już sporo, że wyżarła drugą dziurkę obok. Ktoś to próbował zamalowywać jakąś zaprawką. Mam pytanie, czy można wymienić sam element ( wstawkę zrobić) czy od razu kawałek progu???. Może ktoś już przerabiał. Po zatym progi zdrowe nic nie widać rdzy, no może tylko z prawej strony przy przednim nadkolu coś się dzieje, widzę bąbelek. Muszę zdjąć nadkole i zobaczyć. pozdrawiam. Jutro postaram się fotkę wstawić.

Ja u siebie, jak zeszlifowałem taki bąbelek, moim oczom ukazała się dziura. Całe szczęście w nieszczęściu, ostatnio ktoś mnie trafił właśnie w ten błotnik. Tak więc wymianę mam gratis :-)

Wrzuć jakieś foto. Trzeba to zobaczyć, aby coś doradzić.

Witam dziękuje za zainteresowanie wstawiam fotki. Dzisiaj się przyglądałem i to jest na tych dwóch przytłoczeniach progu przy uszczelce na zewnętrznym panelu chyba. Sorki za jakość zdjęć. Postaram się lepsze zrobić.

post-40859-0-09967400-1334254847_thumb.jpg

post-40859-0-54041500-1334254899_thumb.jpg

Najlepiej chyba jest to zrobić tak:

1. Oczyścić z rdzy.

2. Posmarować odrdzewiaczem np. Brunox Epoxy.

3. Nalepić kawałek włókna szklanego.

4. Przeszlifować, nałożyć szpachlówkę, podkład, lakier.

Można również po punkcie 2 dać samą szpachlówkę, ale szpachlówkę z włóknem szklanym. Dalej, jak w punkcie 4 (bez szpachlówki). Jest to rozwiązanie mniej profesjonalne, ale tańsze. Na takie małe uszkodzenia jednak się sprawdzi.