griszat Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam Stałem się szczęśliwym użytkownikiem Scenika fl z 2000 roku pojemność 2.0 benzyna/gaz. Jak to w naszym kraju bywa ktoś już zdążył z niego wyciągnąć chwytak (wlot) powietrza i rurę łączącą go z rezonatorem i w związku z tym mam trzy pytania: 1) Czy wloty od 1.6 i 2.0 są takie same? 2) Czy warto szukać orginalnej rury czy użyć czegoś innego? 3) Do czego mocowany jest wlot (u siebie widze tylko jeden zaczep)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 O ile pamiętam chwytak jest ten sam, mocowany po górnym wzmocnieniem/pasem czołowym, rurę spoko można kupić od FSO / Polonez, dużo oszczędniej w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 jeżeli masz auto na LPG to wymontowanie tego chwytaka może byc celowym działaniem(nie pamietam co prawda jak on w twoim aucie jast zamocowany) szczególnie w prostych instalkach gazowych.Moze lepiej nie kusić losu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griszat Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Instalacja montowana była w holandii i aż nie chce mi się wieżyć żeby oni robili takie cuda ze zdejmowaniem wlotów powietrza co u naszych "fachowców" miałem okazje już obserwować. Instalka jest II generacji komputerek od gazu to eurogas a reszta landi renzo o iledobrze pamiętam. Obejrzałem miejsce mocowania wlotu i tak mi sie wydaje, że jeszcze niedawno znajdowałsię tam wlot (ślady po wkrętach) a poza tym co szkodzi sprawdzić jak nie będzie chodzić to zdejmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 To że zakładana w Holandii to jeszcze o niczym nie świadczy,mogły byc problemy to zdemontowali wlot powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Dziwne, że do 16-zaworówki założyli II-generację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi