achristo Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Myślałem długo i nic nie wymyśliłem Oba nawiewy lewe (od strony kierowcy i ten pod tweeterem) chłodzą słabiej. Chodzi oczywiście o chłodzenie klimatyzacją gdyż wtedy najbardziej jest to zauwazalne.Nawiewy na pasażera chłodzą znacznie lepiej. Macie tak samo czy coś nawaliło u mnie? Myślałem że może coś się przytkało w jednym z nawiewów ale ewidentnie chodzi o oba lewe. Dodam że mam klimatronic a nie manualną klimę. Z góry dziękuję za podpowiedzi lub skierowanie na temat w którym coś podobnego było opisane. Do tej pory nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gungosa Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Witam, u mnie występuje podobny problem tylko że nawiewy od strony pasażera w ogóle nie działają natomiast od strony kierowcy tak. Prawdopodobnie żeby to sprawdzić musiałbym rozbierać cały kokpit lub plastiki od strony silnika wiec na razie zostawiam to w spokoju. Proszę pisać jak będzie coś wiadomo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punxhc Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 U mnie była różnica w temp. między lewą i prawą stroną, okazało się że miałem nieszczelną klimę i było mało czynnika. Uszczelnienie + uzupełnienie rozwiązało problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
achristo Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy Czy pojawiło sie przy tej okazji wyjaśnienie dlaczego przy ogólnej nieszczelności klimy jedna strony podają różną temperaturę? Chodzi mi o to czy jest tam jakis mechanizm sterujacy lewa i prawa strona lub czy obie strony mają odrębne układy? Regulamin pkt.5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punxhc Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Wyjaśnienia tego zjawiska nie znam. Usłyszałem jedynie od mechanika że to typowy objaw (przynajmniej w Megane II) małej ilości czynnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi