Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Śmierdzi ...płynem chłodniczym? w kabinie....

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do Was pytanie - jaka może być przyczyna

pacjent Renault Megane Scenic 1FL - smierdzi płyn chłodniczy (a może coś innego) wewnątrz - czuć głównie po stronie kierowcy ...

co dziwne szyby nie parują, płynu nie ubywa...

wymieniłem nagrzewnicę na hellę bo sądziłem, ze stara delikatnie puszcza ale widać była ok bo po wymianie nadal śmierdzi, sprawdziłem wszystkie połączenia wewnątrz kabiny - sucho...

macie jakies pomysły bo mnie szlag trafia....chłodnica wygląda na OK, nie śmierdzi wiec przeniesienie z wnetrza komory silnika mało prawdopodobne...chyba, ze to coś innego?

dziś ozonowanie zrobione razem z wymianą filtra...jutro wyjmę ten filtr i oczyszczę kanały wentylacyjne

Śmierdzi na zimnym i ciepłym. Na zimnym jakby mniej a z włączona klima najmniej... a może rozszczelnił się radiator (chłodnica) który oddaje ciepłoz układu chłodzącego do układu nagrzewającego kabinę? Spotkał się ktoś z tym?

Dodano: 20 kwi 2012 - 19:35

Aha gdzie jest filtr klimy - jesli chodziło o przeciwpyłkowy to wymieniłem?! I co ważne gdzie szukać parownika (czy i jak się go czyści?) jesli to nie jest to na foto..

24vl4l1.jpg

Edytowane przez askier

• 2 lata później...

Witam. Mam nadzięję, że pod dobry temat się podpinam.

Przejrzałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi, ale gdybym przeoczył, to przepraszam i proszę o link do tematu:)

A mianowicie chodzi o to, że mam ciągle kłopot z rozszczelniającym się połączeniem między nagrzewnicą a rurkami, które później przechodzą przez ścianę grodziową. Wymienilem już nawet cały kpl, a problem i tak wrócił. Po rozebraniu znacznej części deski rozdzielczej okazało się (tak mi się przynajmniej wydaje), że obudowa nagrzewnicy "opadła". Widać to na zdjęciach - nie dolega do tego górnego elementu. Zdj....009-2 -> widok z góry od strony pasażera, Zdj....011-2-> widok z dołu od strony kierowcy. I tutaj pytanie: czy mając rozebrana deskę rozdzielczą (jak na foto) da się tą obudowę jakoś podnieść? Gdzie w ogóle ma ona punkty mocowania? Może po prostu śruby się poluzowały i wystarczy podokręcac, ale nie moge ich zlokalizować. Za pomoc serdeczne dzięki

Pozdrawiam

post-74545-0-14648600-1411065601_thumb.jpg

post-74545-0-31909800-1411065612_thumb.jpg

post-74545-0-44620600-1411065620_thumb.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!