megi-slask Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Witam Serdecznie wszystkich forumowiczów! Chcialbym was zapytać w jaki sposób rozebrać obudowe fotela kierowcy, poniewaz potrzebuje dospawac kawalek metalu do rączki do podnoszenia fotela, prosze o pomoc w tym czy trzeba robic cos specjalnego z tym fotelem bo podobno jest airbag w fotelu i boje sie zeby nie otworzyla sie poduszka, z gory dziekuje Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Odłącz akumulator odczekaj 15min i dopiero odłączaj wtyczkę od fotela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megi-slask Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 tez mam ta cala instrukcje serwisowa hehe ale wiekie dzieki za fatyge. O tych 15 minutach odczekania nei wiedzialem nawet ze trzeba, a co by sie stalo gdybym odczepil kostke na podlaczonym akumulatorze ? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki i 5.7 - logika wypowiedzi P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganelapua Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Witam. Nic, wtyczki są tak zrobione, że w chwili rozłączania część od strony poduszki jest (mostkowana) zwierana tzn. zanim złącze rozejdzie się na dwie części jest już odseparowane elektrycznie(pętla).We wtyczce przy naboju poduszki jest też dławik(zabezpieczenie przed wpływem ładunków elektrostatycznych). Lepiej jednak odłączyć...... No i to spawanie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello04 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 posiadam masę zdjęć z rozbierania fotela, daj mi swojego maila to Ci podeślę (400mb), warunek jeden że przygotujesz manuala jakiegoś dla potomności, ja chętnie sam bym to zrobił ale cierpię na poważny brak czasu zdj pomocne będą zarówno przy rozkładaniu fotela (na początku nie wiadomo jak sie za plastiki zabrać, dzwignię podnoszenia fotela itd) będą sporą pomocą, jak będziesz widział co i jak wygląda, do reszty dojdziesz sam sam osobiście rozebrałem 4 przednie fotele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donpisaro Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Witam Nie chce zakładać nowego tematu dlatego podpinam się do tego. Czy łatwo i w miarę sprawnie można zdemontować siedzisko fotela? Moje podziurawione i chciałbym kupić nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi