cush Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Witam, Panowie mam problem. Otóż jedna z cewek mi wyskakuje na skutek zdartego gwintu w bloku silnika. W pozostałych cewkach wymieniłem śruby na trochę dłuższe i na razie jakoś trzymają ale jedna w ogóle. Czy ktoś miał może podobny problem. Jak sobie z tym poradzić? Tuleja, gwintowanie czy jest może jakiś klej? Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Wymień górną pokrywę wałków rozrządu. Robota na pół godziny - godzinę, żadnych pasków się nie ściaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kimbo Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) http://allegro.pl/helicoil-zst-do-naprawy-zerwanego-gwintu-m6-x1mm-i2236799317.html masz zestaw do regenerecji gwintów ja tym regenerowałem gwint przy mocowaniu wtrysków i trzyma idealnie Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez kimbo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cush Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Dzięki za odpowiedzi. Jednak co do wymiany pokrywy zaworów to trochę mija się to z celem. Po drodze mamy demontaż górnego kolektora ssącego i pojemnik oleju odparowanego. Do tego dochodzi komplet uszczelek o samej pokrywie nie wspominając. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 W pokrywie nie ma uszczelek, wszystko uszczelniane jest silikonem wysokotemperaturowym. Poza tym jak się odkręca pokrywę trzeba uważać na wałki rozrządy, bo są przytrzymywane przez pokrywę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cush Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Jakiejś konkretnej marki ma to być silikon wysokotemp. czy to nie ma znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Nie polecę marki. Poszedłem do sklepu, ze stojaka wybrałem tubkę silikonu wysokotemperaturowego (do 350°C), szary, zapłaciłem chyba 15 zł. Może ktoś inny coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Cush, ja chętnie zrzucę się na zestaw z linku allegro. Zdarty mam gwint pod jedną cewką, a zrobiłbym dla spokoju wszystkie, zestaw jest na 20 śrub więc luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi