ahim Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Witam Mam pytanie o instrąukcje wymiany filtra kabinowego w scenicu 2.0 8v z 1998r. Znalazłem filtr pod deską od strony pasażera.Odkręciłem śrubkę przesunełem plastikową klapkę w bok i znalazłem filtr, którego nie mogę wyciągnąć. Jest zamontowany w środku do którego nie mam dostępu. Nie wiem czy ktoś wcześniej zmontował go w poprawny sposób.Czy jest jakiś inny sposób wymiany filtra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Weź jakieś długie szczypce i go po prostu wyciągnij. Nie ma innego sposobu. być może ktoś włożył nie taki filtr jaki powinien być i stąd ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Przemo dobrze gada ;) to musi wyjść, szarpnij być może ktośupchał na siłe ie taki jak potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colln Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Wiecie może gdzie u mnie dokładniej będzie ten filtr - mam chyba podobną budę (Kaleido) - 99r stare lampy ale "nowy silnik" ? Co dokładniej trzeba zdemontować - mam ręczną klimę. Kurcze od nowości tam nie zaglądałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Pod schowkiem pasażera, taki plastik przykręcony jedną śrubką torx, chyba 20. Odkręcasz śrubkę i przesuwasz ten plastik w kierunku przodu samochodu. Nie wyrywaj tego na siłę bo urwiesz zaczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@damex Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Witam, ja chciałem się dowiedzieć czy w Renault Megane Couch z 1996r z silnikiem 1,6e bez kimatyzacji jest coś takiego jak filtr kabinowy?? Jedni mówią że jest drudzy że jest montowany tylko w autach z klimatyzacją, Poradźcie bo niewiem czy zaparowana przednia szyba w samochodzie przy max włączonej dmuchawie jest efektem zanieczyszczonego filtra kabinowego czy jest inny powód......... Pozdrawiam ADAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Wyłącz obieg zamknięty. Filtr powinen być. Przekonasz się o tym jak zdejmiesz osłonę w podszybiu od strony kierowcy - spradź sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basiek7755 Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Adam napisał: "czy zaparowana przednia szyba w samochodzie przy max włączonej dmuchawie jest efektem zanieczyszczonego filtra kabinowego czy jest inny powód..." Witam i mam ten sam problem.Do tego doszedł jeszcze problem teraz,że po włączeniu nawiewu wieje piaskiem i kurzem... Moje auto to renault 1.4e RL '96 rok. Wersja bardzo prosta,jedynie wspomaganie i alarm,zamiast imm. No ale nie posiadanie filtra kabinowego to chyba za bardzo proste?Mechanik powiedział,że w moim aucie nie ma filtra i juz.Uzasadnił to nawet w ten sposób,że w jednym miesiacu wychodzi taka wersja bez filtra a w drugim z filtrem...no i w moim nie ma. Ma książkę od Renault i są w niej zdjęcia wszsytkich modeli,zależnie od silnika i scenic.Według wiadomości z ksiązki moje auto powinno posiadać filtr. Pomózcie bo jestem w kropce,duszę się w aucie od kurzu.A co będzie w zimę?szkoda mówić. Pozdrawiam i sorki za tak długi post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad_28 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Chłopaki pomóżcie bo zrobiłem czeski błąd, wyjąłem stary filtr i nie przyjrzałem się jak był wsunięty, i teraz nie wiem czy nowy założyłem dobrze, nie chodzi mi o kierunek góra - dół, tylko na filtrze jest strzałka przepływu powietrza i niestety nie wiem w którym kierunku ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Tam chyba nie ma możliwości żeby źle włożyć filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad_28 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Właśnie jest wchodzi w obydwie strony, jeżeli ktoś mógłby sprawdzić w którą stronę powina być strzałka na filtrze będę dłużny , a pytam dlatego że wymieniłem filtr a szyby nadal parują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 U mnie nie było możliwości żeby wsadzić inaczej, ale ja miałem oryginalny filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Na każdym filtrze, nawet zamienniku, są namalowane strzałki z kierunkiem przepływu powietrza. Musisz włożyć filtr tak aby strzałki były skierowane w lewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi