Sroqraf Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Witam, od pewnego czasu obserwuję nietypowe zachowanie ABS w moim aucie. Kiedy przejeżdżam przez poprzeczną nierówność (np. śpiący policjant) jednocześnie skręcając koła, słyszę to charakterystyczne stukanie "popuszczanie" ABS. Dziwne jest to, że pod pedałem czuć tylko bardzo delikatne podrgiwania. Nawet jeśli w tym momencie się zatrzymam, stukanie ABS słychać jeszcze przez sekundę. Coś dzieje się z tym systemem i czeka mnie warsztat, ale zastanawiam się czy ktoś z Was już to przrabiał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 sprawdź położenie i czystość czujników przy kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 1 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Ok dzięki za sugestie. Jutro obadam temat - tzn spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 podobna sytuacja była opisana na forum, podobno pęknięty pierścień ABS robi takie objawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Nie bardzo wiem czego szukać. Może ktoś mi zilustruje gdzie "macać" żeby usterkę obadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Proszę Przód Tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzick Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 U mnie też ABS zaczął się dziwnie zachowywać (żyć własnym życiem) i działać często przy niskich prędkościach i słabym chamowaniu. Okazało się że mam pęknięte obręcze ABS. Mam tylko pytanie: orientuje się ktoś czy można je kupić jako osobną część czy tylko razem z przegłubami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Można : Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi