wang67 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 (edytowane) Witam serdecznie od niedawna posiadam scenic 1,9dci z 12.2003r,autko spisywała się OK lecz pewnego ranka zastrajkowało po włączeniu start odpaliło na 5 s zgasło,(sprawdziłem wszystkie bezpieczniki,przewody,akumulator OK itd )zacholowałem zaholowałem do elektryka sprawdził wszstko,łącznie z przejściem prądów w przewodach,program diagnostyczny Renault nie pokazywał żadnych błędów,elektryk odpalił go po swajemu.stwierdził że brak napięcia na przekażnik w upc (masowy)połączył masę i odpalam na zapalonym świetle pozycyjnym.UPC jest dobre, POMOCY BRAK KONCEPCJI!!!. Edytowane 11 Maja 2012 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Przeczytaj kolego to, co napisałeś powyżej i popraw - bo trochę to niejasno przedstawiasz :) co skutkuje brakiem odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Przekażnik jest zasilony z bezpiecznika (ALIM UCH) na samym dole i z UPC (inaczej UCH) .Czyli za włącza przekażnik odpowiada UPC a ty piszesz że UPC jest dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wang67 Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Witam serdecznie,przepraszam za gramatykę,bardzo dziękuje Nel za schemat, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi