kipi Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Panowie dobra żarówka to dobra żarówka. Należy pamiętać aby je zmieniać cyklicznie max co 2 lata. Po prostu wypalają się. Pamiętać jednak należy aby odbłyśniki i lampy były czyste! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Myślę że takie wyniku są możliwe pod warunkiem że jest układ stabilizujący napięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 no ba, miałem założone Hella blue light, wytrzymała ledwo 3 miesiące, druga padła dwa dni później. Nie wiem co jest że non stop mi się palą żarówki :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 A która H4/H7 dożyje takiego wieku, ba nawet roku? U mnie jedna H7 jeździła ponad 8 miesięcy w lampie z oberwanymi uchwytami. Producent żarówki: Bosma Koszt ok 7 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 A Czytaliście Test a AŚ ? Jest tam napisane że żarówki z niebieskim szkłem potrzebują więcej mocy żeby świecić z odpowiednią ilością lumenów co za tym idzie więcej ciepła i większe prawdopodobieństwa spalenia ja od siebie Polecam Philips premium 19 zł sztuka a święcą przyzwoicie i długo ( 7 miesięcy jak na razie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Skoro o żywotności mowa, to na 2 stronie tego tematu, jest mój post z opinia po założeniu PHILIPS NIGHTGUIDE (Wysłany: 2008-06-29, 23:07) od tego czasu żarówki nadal świecą nie widać różnicy w ich mocy i NADAL TO TEN PIERWSZY KOMPLET. Zakupiłem wówczas 2 komplety i drugi ciągle jeździ jako rezerwa. Wychodzi, że to już ponad 20 miesięcy, przy średnich, krótkich i bardzo krótkich trasach czyli non stop włączanie i gaszenie, a to gorsze dla żarnika jak ciągła jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Mam 2 gi komplet nightguide, i po 14 miesiącach jak wymieniłem na nowe to jest różnica w świeceniu ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Panowie nie czarujmy się żarówki nie są wieczne. Czasy że żarówka świeciła 3 lata czy więcej minęły..... Nie jest to znowu teraz aż taki koszt... Pomyślcie ile kosztuje wymiana xenonów jak padną... rzadziej bo rzadziej ale padają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Mi NightGuidy(H4) świeciły około 1,5 roku przez ten czas przejechałem +/- 25 000km. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnerek Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Ja też w Megi mam 8 miesiąc zamontowane Philips Nightguide H4S przystosowana dla reflektorów soczewkowych i świeca super... jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potentila Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Ja w tej chwili oświecam sobie drogę żarówkami Osram, naprawdę nie narzekam- świecą ładnie już 3 miesiąc i sobie chwalę- Z tego co pamiętam H1 mam założone jakieś NightBreaker ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 9 miesięcy ;) na Philips Premium + 30 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Panowie, jeśli idzie o światło, to są różne szkoły odnośnie koloru, który jest najlepszy, ale co do trwałości, to każda zarówka jest najbardziej wrażliwa na częste zapalanie i gaszenie oraz na wstrząsy. Żarówki H7 są delikatniejszej budowy niż H4 i stąd niestety mniejsza ich trwałość. Jeżeli ktoś robi dłuższe trasy po dobrych drogach, to żarówki mogą świecić nawet po kilka lat (i to nawet te tańsze). Moja żona ma Modusa i codziennie z racji wykonywanej pracy zapala i gasi auto nawet kilkadziesiąt razy. Zakładałem juz różne żarówki i niestety żadna nie swieciła dłużej niż pół roku. Niestety, to tylko potwierdza moją teorię na temat trwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti2515 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Hej, Zamierzam lecieć w trasę ale przedtem zaopatrzyć się w jakieś lepsze żarówki możecie coś polecić do megi 1 ph 1. Najlepiej z doświadczenia gdyż zamierzam w jedną noc/dzień przejechać 1400km... (mam oryginalne reflektory). Aktualnie jeżdżę na Tunsram H4 60% ale nie są zbyt mocne gdyż jak jadą z przeciwka to niezbyt dobrze widać... Pozdrawiam Co sądzicie o tym: http://allegro.pl/h7-night-breaker-najtani...1209191478.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Ja ci polecam żarówki Hella Power Light. Są bardzo dobre, napewno nie będziesz zawiedziony... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi