Buson Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Mam problem objawia sie on następująco: przy skręcaniu czuje tarcie na kierownicy tak jak by coś tarło o gume. Co to moze być?? czy to moze byc maglownica lub pompa??? jeżeli tak to jak mozna jeszcze srawdzić samemu bez odwiedzin u mechanika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Prawdopodobnie kabliczek(taśma) od poduchy ociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buson Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 dzis z kumplem sie przyjrzałem bliżej mojej megi i stwierdziliśmy ze do tego wszystkiego popa dość dłośno chałasuje podczas skręcania kołami. czy to juz jest jej kres czy moze tez jest tylko układ zapowietrzony. jak uwazacie co to moze byc?? jezeli jest zapowietrzony to jak sie go odpowietrza ?? czy to mozna zrobic samemu czy lepiej do mechanika sie z tym udac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dtokarczyk Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Ja mam podobny problem swojej megance (2005)-coś piszczy skrzypi, ociera przy skręcaniu. Byłem już u jednego mechanika-powiedział że to prawdopodobnie maglownica, ale pewności nie miał. To skrzypienie nazwał "skrzypienie osiołka", bo faktycznie to tak trochę brzmi-coś o gumę ociera Czy u kogoś jeszcze wystąpił taki problem? A może ktoś to już naprawiał?JKa w poniedziałek jadę do magika z serwisu renault-taki mój Ziom-może on coś ustali. Ale i tak proszę o jakieś informację o Was o tej usterce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Czy dźwięk nasila się przy maksymalnie skręconych kołach - może jak powyżej pompa wspomagania kuleje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dtokarczyk Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Z reguły tak-kiedy koła są maksymalnie skręcone to skrzypi" głośniej. Tak w ogóle to czasami skrzypi, a czasami nie skrzypi.Jak pojechałem do mechanika to przestało skrzypieć-powiedział że tak nic nie zdiagnozuje jak nie skrzypi. Czasami jest tak że przez 3-4 dni nic nie słychać a później przez 2 kolejne skrzypi jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 To zdiagnozuj kiedy to sie dzieje, jeżeli w mokre dni nie skrzypi a w cieple nie do zniesienia to być może tylko pasek trzeczszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dtokarczyk Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 No właśnie chyba tak jest, że jak jest gorąco to skrzypi,a jak jest tak średnio ciepło to nie skrzypi. Co z tym zrobić i jak sprawdzić czy to pasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmus1 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Ja mam taką specyficzną sytuację, że pisk zaczyna się dopiero jak skręcę maksymalnie kierownicą w lewo lub prawo. Z tego co mi powiedziano to napinacz paska alternatora się kończy. Jako że u mnie jest regulacja automatyczna, czeka mnie wymiana całego napinacza... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dtokarczyk Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Mój problem już został rozwiązany-wymieniono przekładnię (maglownicę)-koszt z wymianą 700 zł. (używaną maglownicę załatwił mi mechanik). Do serwisu radzę nie jechać- maglownica regenerowana-koszt 2000PLN, nowa 3000-3500 PLN+wymiana 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi