Skocz do zawartości

Prośba o ocenę Scenic II 2.0 16 V

induktor

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że to mój pierwszy post na tym Forum, chciałbym się z Wami serdecznie przywitać!

Nadszedł czas na zmianę auta, a ponieważ scenic (nawet tak stary jak mój obecny) przyzwyczaja do pewnego standardu, wybór jest oczywisty - scenic 2, benzyna do zagazowania.

W związku z tym mam prośbę o zerknięcie na to ogłoszenie:

http://otomoto.pl/renault-scenic-grand-luxe-expression-C24388818.html

nie dopatrzyłem się żadnych niepokojących rzeczy, oczywiście poza mało realnym przebiegiem (kierownica wprawdzie wygląda nieźle, fotel kierowcy też - brak charakterystycznego załamania na "krawędzi", ale gałka lewarka jest dość mocno wytarta).

Do sprzedawcy mam jakieś 80 km. Zanim zaryzykuję wycieczkę, to może ktoś z Was go oglądał i może coś więcej powiedzieć/ostrzec?

Przy okazji trochę się obawiam tych wszystkich gadżetów, szczególnie automatycznego hamulca ręcznego (czy to często nawala?)

Myślę że mozna sie wybrać, sprawdź najpierw czy jest krajowy bo mam pewne podejrzenia ze może być. Ze zdjęć nie ma zbytnio do czego się przyczepić chyba. Gadżetów się nie bój, az tak xle z nimi nie jest, automatyczny reczny nie musi oznaczac kłopotów, w dwoch samochodach i jeden ma przejechane 90000 km drugi 109000 km. tylko w jednym pojawił mi się komunikat błędu hamulca chociaz wciąż działał jak trzeba, jak przeczyścili mi styki temat zniknął.