Skocz do zawartości

Wymiana żarówki w schowku pasażera

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wymienić żarówkę w schowku pasażera? Nie mogę dostać się do oprawy żarówki, próbowałem wyjąć cały schowek ale się nie udało, odkręciłem 3 torxy i próbowałem wyciągnąć schowek ale nie dało rady (nie próbowałem na siłę ponieważ nie wiem dokładnie jak on jest przykęcony .

By w sceniolu II dostać się do klosza lampki trzeba schowek wyciągnąć, a by tego dokonać należy odkręcić bodajże 6 TORXÓW.

Wcześniej jednak musisz zdemontować pokrywę kolumny pod biegami, tam odkręcić 3 TORXY które ją do kokpitu trzymaj, i przynajmniej z prawej strony odpiąć spinkę na dole nad podłogą.

Wszystko po to by wyciągnąć zaślepkę lewego TORXA od schowka.

Z prawej strony schowka masz jedną śrubę zaraz nad zawiasem klapy i jedna jeszcze jest pod prawą osłoną deski, tam gdzie przełącznik poduszki.

No i te 3 które prawdopodobnie odkręciłeś na górze schowka.

{Poza tym schowek mocno trzyma w łapach z tyłu i jeszcze jest podłączony peszel nawiewu z klimatyzacji. (na wcisk)

Jak to wszystko będziesz miał poodkręcane to uważaj na plastikowy bolec wyłącznika przy lampce, łatwo go złamać jak dla schowka będziesz zbyt brutalny.

Jakiś szalony projektant to tak wymyślił. U siebie chciałem schowek przerobić, by dostęp do lampki był możliwy bez jego wyciągania. (wyciąć w odpowiednich miejscach, powiększając otwór pod lampką.

W downloadzie, przy klimatyzacji jest .pdf gdzie są rysunki mocowania schowków w Renówkach.