luke551 Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Witam Mam zagazowaną Megane 96 1.4 E7J . Instalacja II gen. komp Autronic Zastanawiam się nad zmianą auta na Megane I z silnikiem 1.4 lub 1.6 16V Ludzie piszą , że te auta palą w trasie 8-9 litrów. A ja się zastanawiam , czy jest możliwe przy dobrej instalce III gen. osiągnięcie poniżej 6 litrów LPG. Podstawą do tych spekulacji jest to , że moja stara Megane (218kkm przebiegu) przy lekkiej nodze spala na trasie 7 litrów LPG. Mój rekord to przy jeździe do Chorwacji (wysoka temp.) na jednym zbiorniku 620 km tj. 6,5 LPG / 100km (prędkości od 90 do 120 km/h) Czy jest zatem ktoś komu pali poniżej 6 LPG w trasie ? Piszę o trasie bo to łatwiej porównywać (w mieście liczy się też liczba zimnych startów itd. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Jezeli kupisz 1.4 lub 1,6 16V to tam generalnie montuja IV generacje. Ja mam wzamontowane Landi Renzo i w trasie pali 7 litrow, w miesie roznie to bywa ale zawsze wypada mi srenio 10 litrow. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUDZIKKK Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Ja mam zalożoną BRC sequentin 24 (sorka za bledy w pisowni). W trasie pali mi kolo 7,5 a w miescie poniżej 10 l/100km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Kumplowi w Skodzie założyliśmy instalkę i po dłuuuuuuuuuuugiej regulacji palił 4/100 gazu. Można było zejść niżej, ale traciła już dynamikę. Ale nic za nic. Trzeba się liczyć z wypalaniem zaworów i gniazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogblasz Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 BUDZIKKK, A moglbys podac adres Twoich instalatorow gazu w Trojmiescie, bo tez mam BRC Sequent 24 w megance 1,6 16V (2004) tyle że zakladalem w Wwie i troche mam problem z apetytem na gaz? Proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUDZIKKK Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 autogazgdansk.pl ;) ROBAK, CO TU ZMIENIAŁEŚ ;) [ Dodano: 2007-10-19, 19:27 ] bogblasz kontaktowałeś się już z instalatorami z 3-miasta??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
888EX888 Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 no to powiem ze dużo wam pali ja mam 1.4 16v i przy normalnej jezdzie mieszanej 7l mi spala mysle ze na trasie jak bym jechal sam bez zadnych bagarzy i przy bardzo delikatnym gazie mozna by sie pokusic o spalanie ponizej 6 albo chociaz w granicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke551 Opublikowano 21 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 888EX888 , czy mógłbyś podać coś o swojej instalce gazu (jaki producent) dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
888EX888 Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 stag300 valteki zolte i zavoli koszt zalorzenia z butla w kole 2500zl spalanie az mnie samego zadziwia bo nie widzialem na forum zeby ktos takie mial, dodatkowo dodam ze samochód ma 86k km na gazie zrobilem nim narazie jakies 10-13k na poczatku palil mi 7,5l ale byl nieco slaby i cos mi sie nie widzialo w nim wiedz rozwiercilem dysze delikatnie, po tym zabiegu przez jakis czas palil 8l i systematycznie spalanie spadalo wraz z iloscia robiionych km i teraz zatrzymalo sie na 7l w cyklu mieszanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Teoretycznie takie spalanie na sekwencji jest możliwe, choć nie do końca wierzę, że to w trybie mieszanym. Nie neguję, ale stawiałbym bardziej takie spalanie w trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 moja renie k4m 1.6 16v w jezdzie mieszanej spala miedzy 8-9gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 CzEkCzEk, u mnie identyczny silnik i ostatnio spala średnio 7,8 wg komputera. Z tym, że po mieście około 30% kilometrów przebiegu. Niestety nie napiszę, że mam lekką nogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Moja megi (gaz zalozony jakiś miesiąc temu KME), pali 10l. Próbowałem wszystkiego, na początku zmieniałem biegi przy obr. <= 2000, a teraz między 2500 a 3500 i nadal pali 10l i po trasie i po mieście. W trasie jeżdżę z prędkością 90-110km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 zdunman, poszukaj porządnego specjalisty od LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Danielossss, no to w takim razie wiem kogo mogę Wam odradzić. Warsztat w Wawie, w którym zakładałem gaz. http://www.autonagaz.waw.pl/ Al. Krakowska 33a 02-183 Warszawa tel.: (0-22) 797-39-00 fax: (0-22) 790-76-10 kom. 0-603 350-272 e-mai: [email protected] Maja takiego starego laptopa, więc wątpię żeby mapę wtrysków robili podczas jazdy, ale jeszcze to zweryfikuję dokładnie i w razie czego jak się okaże, że są ok i poprawia to, to wtedy edytuje posta i usunę to info :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi