Robak Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 właśnie wróciłem znad morskich wojaży spalanko na trasie 7,6l gazu dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hydraulikbp Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 No a ja mam w swojej megance instalke BRC seqent 24 i paliła do lutego w trasie do 7,5 l lpg(u poprzedniego własciciela sprawdzone), jak kupiłem ja na poczatku roku tak tez paliła, w lutym byłem na przegladzie lpg, i w tym momencie zaczeły sie problemy, Jak by niejechac w trasie nieschodzi ponizej 8,2 l/100, i powyzej 4tys obr. dostawała muła, wiec w kwietniu pojechałem do nich i wgrali nowego softa i odzyskała moc jednak zuzycie gazu zostało na tym samym poziomie. W poniedziałek jezdiłem do białegostoku 330km w obie strony predkosc ok 100-115 i :shock: 9,3 l/100km fakt klima była włączona ale i tak zadużo. we wtorek bede jechał do wrocławia wiec zweryfikuje zużycie gazu. Ale i tak trzeba jechać do gazowników na przegląd bo już 15tys jast od lutego. Dodam ze swiece i filtry były w lutym wymieniane, a poprzedni własciciel wcale niemiał lekkiej nogi i ganiał szybciej duzo szybciej. :cry: :-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F4R Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 hydraulikbp nie cuduj 9,3 z klimą jest do przyjęcia to może być kwestia jakości paliwa. Sam się dziwię czasem, że na gazie z Shella mniej przejadę niż z Auchan. Uważam, że ważniejsza jest moc niż zużycie o te 0,5 l lpg na setkę. Dopiero po kilku tankowaniach możesz wyciągnąć wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hydraulikbp Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Wiesz tych tankowań było troche od lutego wkońcu w tym czsie przejechała 16 tyś km i faktem jest ze wczesniej paliła mniej przy duzo ciezszej nodze i rownierz przy klimie właczonej. Wiec chyba cos musi byc nie tak. Jak ze dwa tygodnie temu jezdziłem z poprzednim włascicielem do olsztyna (a to prawie 800 km w obie strony) to po dwoch tankowaniach stwierdzil ze pali sporo zaduzo. A głównie byla jest tankowana na shellu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F4R Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Na shellu no właśnie tego to i mój więcej spali. Benzynę zawsze tankowałem na shellu ale lpg jakoś mi nie podchodzi tzn. auto jedzie dobrze ale spala więcej. Może to kwestia regulacji? tą miałem robioną na "gorszym" coby na lepszym problemów nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 No to chyba tak nie dokońca działa. W przypadku benzyny kiepskiej jakości pompa i tak zassie co jej sie trafi, w przypadku lpg gro smieci zostaje w zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hydraulikbp Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 No i byłem we wtorek w tym wrocławiu do wrocławia było bajki 7,8 l/100, z właczana klima, ale spowrotem kawałek za olesnica zatrzymałem sie zjesc i od tamtej pory niechciał jechac na gazie, do domu bylo jeszcze 450 km, po powrocie okazało sie ze wwielozaworze jest cewka ktora steruje trzpieniem a ten zamyka jakby taka dysze i to ta dysza sie zapchała :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi