maciejka07 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam prośbę o ocenę samochodu http://otomoto.pl/renault-megane-wersja-karmann-C24428813.html#description Mam do sprzedającego ponad 500 km i nie wiem czy warto jechać, czy szukać dalej? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Jak jechać 500km to najpierw warto sprawdzić VIN w ASO, potem znaleść punkt gdzie można sie umówić na przegląd auta i przy tym przeglądzie być (sic). W TVN Turbo ostatnio słyszałem o Skodzie Superb sprawdzonej w ASO, wszystko ok powiedzieli, gość kupił a potem wyszło że poł przodu wspawane, brak geometrii a co najlepsze jedne połówka z innego rocznika a druga inna. Serwis nie ponosi odpowiedzialności za opinie. Ze zdjęcia kierownicy i fotela mało widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Wszytko co jest z okolic Ostrowa Wielkopolskiego to w 99,9% przypadków walone truchła, ciężko znaleźć tam coś co było sprowadzone w całości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Tyczy się to komisów, a oferta jest chyba prywatnej osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka07 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 A może ktoś sprawdzić VIN VF1EM0U0A37145733 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo23 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zadzwoń sobie do pierwszego lepszego ASO, jak dobrze zagadasz, to przez telefon powiedzą Ci historię auta wg vin'u. Ale z doświadczenia wiem, że dalej niż 50 km za używanym autem się nie jeździ... szkoda czasu i pieniędzy. A sprzedający wie, że jak już przejechałeś całą Polskę za tym autem, to go kupisz tak czy siak. Ładny, czarny, czerwona skóra.. w momencie kupna możesz nic więcej nie widzieć... ja tak mam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka07 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Byłem w ASO i sprawdziłem VIN. Samochód był cały czas serwisowany, łącznie z wymianą żarówek i akcjami serwisowymi. Ostatni wpis ma we Francji przy 70 tys. Km, także przebieg wydaje sie, ze jest oryginalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo23 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 A kiedy był ten ostatni wpis? w/g mojerenault.pl sprzedany był z 16' felgami, a w opisie ma 17' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka07 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Ostatni wpis był na początku 2011 roku, a obecny właściciel sprowadził go niecały rok temu. Co do alufelg to możliwa była opcja 17` felg w tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo23 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 oczywiście była możliwa opcja, ale ten konkretnie egzemplarz wyjechał z fabryki na 16' moim zdaniem coś tu śmierdzi.. ale pewnie się czepiam. Nie jechał bym po taką okazję z takim przebiegiem rok po sprowadzeniu 500km. Rok to akurat czas na kilku miesięczne stanie pod plandeką, sprowadzenie na lawecie, doprowadzenie auta do super stanu, dodaniu jakichś 5 tysięcy do stanu licznika, aby nie było, że nie jeździł i do sprzedaży. W opisie niema nigdzie, że nie bity.. ale to pisze tylko z moich obserwacji, a nóż akurat ten model będzie naprawdę wart uwagi! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka07 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Teraz ma przebieg ponad 77 tyś, więc jak na cabrio w warunkach polskich i poprzednie lato to wydaje się możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Według MojeRenault.pl moje auto miało 16", a jednak wyjechało od dealera na 17". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka07 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Niestety dzisiaj został sprzedany. Dzięki za pomoc i szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo23 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 jak będziesz miał na oku jakiś w moim regionie, to mogę Ci go podjechać i wstępnie obadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi