freoniasty Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Cześć, nabyłem okazyjnie Cabrio z 1997r. z silniczkiem 1,6. Wszystko było by super, gdyby nie fakt że malował go jakiś matoł. Samo malowanie samo w sobie jest ok, ale... czegoś brakuje, baaa na pewno czegoś brakuje. ;) Tylko z waszą pomocą mogę rozwiązać te zagadki... ;) Stąd kilka pytań, bardzo proszę o zachowanie numeracji bym się połapał później. Z góry dzięki za odpowiedzi. 1. Wiem że brakuje wentylatora nawiewu. Gdzie ten wentylator się znajduje i czy jest taki sam dla wersji z klimą i bez? Ja klimę mam, ale nawiewu nie. ;) 2. Nie działają spryskiwacze... szybki rzut pod maskę, nie ma zbiorniczka? Czy pompa jest razem ze zbiorniczkiem? ;) 3. Niepodpieta kostka nr. 1: 4. Niepodpieta kostka nr. 2: 5. Niepodpieta kostka nr. 3: 6. Niepodpieta kostka nr. 4: 7. Mam podobny problem co tutaj, opisywany na forum. Mowa o zasniedzialnych stykach w kostce przy aqku. Problem z tym że nie wiem która to wtyczka odpowiada akurat za te sygnały na obrotomierz i predkosciomierz. U mnie to wyglada masakrycznie, elektryk fantasta: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/66f7424ee5563de6.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/21bf489e6923dfbe.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/263c340e0afc195e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ee43687baae07b8f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/824ac00efd098b9f.html Która to z tych kostek? 8. Jeszcze jest jedna ale widac nie zrobilem fotki - po stronie pasazera niedaleko za lampa tak jakby kostka do kompra, dluga. Bardzo proszę o pomoc w namierzaniu czego mi brakuje ;) Będę gada wyposażał w brakujące elementy. ;) W razie czego moge zrobic dodatkowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 (edytowane) Zbiorniczek i pompka znajdują się pod prawym przednim błotnikiem, a nad nadkolem. powinno widać pod maską kawałek plastikowego wlewu do zbiorniczka i żółty kapsel na nim. W okolicach akumulatora. Co do szarej kostki oznaczonej jako nr2, to szukaj jej drugiej części właśnie w tej skrzynce na nadkolu. To jest część wiązki biegnącej do zderzaka przedniego, od lamp przeciwmgielnych przednich. No chyba, że ich nie posiadasz to i tej wiązki może nie być. Nr 7. potraktuj wszystkie preparatem KONTAKT. Patrząc na stan blach przed aku, to ten "gad" jest nieźle zapuszczony...... Kostki 1 i 3 wyglądają nie jak kostki łączenia kabli ale jak kostki na czujniki. Szukaj takich miejsc w obrębie zasięgu ich przewodów. aa, i jeszcze jedno, do zamieszczania fotek mamy swoje miejsce na forum. Może upload mniej przyjazny, bo po 1 wgrywasz ale wyświetlanie mniej upierdliwe jak z Fotosika. I nie znikną po czasie. Patrz pod banerem "Hosting zdjęć" i instrukcję zamieszczania fotek na forum. (dodatek do regulaminu) Edytowane 9 Czerwca 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Jak wentylator nawiewu wcale nie działa? Na szóstym biegu też nie? Jeśli na szóstym biegu działa, a na reszcie nie na 99% rezystor nawiewu (pkt.7 pierwsze zdjęcie). Wentylator nawiewu jet w podszybiu za silnikiem wycieraczek. Zbiornik spryskiwacza jest ,razem z pompką, pod prawym błotnikiem. Zdjęcia w pkt.7 to w większości (jak nie całośc) nawiew. Pkt.6 wygłądajak wtyczka do przeciwmgielnych. Pkt.4 u mnie też jest taka jedna niepodpięta (podejrzewam skrzynię automatyczną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 (edytowane) 6. Niepodpieta kostka nr. 4: Ta kostka wygląda jak by była od czujnika ABS. 3. Niepodpieta kostka nr. 1: A ta chyba jest od czujnika temperatury zasysanego powietrza. Widać, że coś było robione w dolocie (stożek?) i czujnik zniknął. Została tylko kostka. Edytowane 9 Czerwca 2012 przez Kreciq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Od czujnika ABS jest czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 (edytowane) T.Boy, trochę to zgadywanka. Na tym zdjęciu niewiele widać. Kształtem przypomina tą od ABS. Ten element wsuwa się w szczelinę w tunelu powietrza, który znajduje się głębiej w przegrodzie (w kierunku kierowcy). Tu jest wszystko OK. Ta kostka jest od dmuchawy. Ta, wydaje mi się że jest od klapki recyrkulacji powietrza. W podszybiu nie ma żadnych kostek odpowiedzialnych za prędkościomierz i obrotomierz. I co ja mam klikać w te TU, otaguj zdjęcia tak żeby się wyświetlały, Nie od dzisiaj jesteś na forum. Poprawione. Edytowane 9 Czerwca 2012 przez Kreciq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Kreciq dla mnie widać dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freoniasty Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zbiorniczek i pompka znajdują się pod prawym przednim błotnikiem, a nad nadkolem. powinno widać pod maską kawałek plastikowego wlewu do zbiorniczka i żółty kapsel na nim. W okolicach akumulatora. Więc chyba go nie ma. Patrz foto, czy to aby w tym miejscu gdzie jest ta wolna przestrzen winien byc? ;) Co do szarej kostki oznaczonej jako nr2, to szukaj jej drugiej części właśnie w tej skrzynce na nadkolu. To jest część wiązki biegnącej do zderzaka przedniego, od lamp przeciwmgielnych przednich. No chyba, że ich nie posiadasz to i tej wiązki może nie być. Halogeny są ale oczywiscie nie dzialaja. ;) Nie wiem gdzie ja wpiac, natomiast teraz znalazlem kolejna kostke, jak na foto. Wiazka halogenow wchodzi w ta wiazke od swiatel. Ta kostka wygląda jak by była od czujnika ABS. A gdzie ona miala by wejsc? To kroki przewod. W podszybiu nie ma żadnych kostek odpowiedzialnych za prędkościomierz i obrotomierz. Hm, nie potrafie odnalezc tematu gdzie byla o tym mowa, ale nie dziala mi obrotek, predkosciomierz i nie zlicza km na dziennym i przebiegu. Jestem ciekaw czego tam jeszcze brakuje, foto spod maski ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Faktyczni zbiornika brak. "A gdzie ona miala by wejsc? To kroki przewod" - w zderzak do lampy przeciwmgielnej. Wogóle jest tu nieźle namodzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Kolego, jeżeli to są zdjęcia Twojego auta, to posiadasz silnik 2.0 8V (F3R). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freoniasty Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Jak 2,0? ;) Za chwilkę kleknę przy tym aucie... ;) Kreciq, poważnie piszesz? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Silnik jest 2,0, a wiązki to pozostałości od komputera z 1,6, brakuje też zbiorniczka od spryskiwaczy, albo samego wlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freoniasty Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 To delikatnie zmienia postać rzeczy ;) Wiec potrzebuje ogarnac: - halogeny; - licznik; Nie wiem jak wyglada sprezarka od klimy, czy jest w ogole i ten wentylator dmuchawy, podobno nie ma go w ogole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Pod maską jest straszny bałagan. Nigdzie nie widać sprężarki od klimatyzacji. Prawdopodobnie chłodnicy z przodu też nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 (edytowane) freoniasty tam gdzie u mnie jest pompa wspomagania u ciebie jest alternator. Spręzarka powinna być pod nim. Zobacz też gdzie powinien być rezystor dmuchawy. Opisy na zdjęciach Edytowane 9 Czerwca 2012 przez T.Boy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi