mateox Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Witam mam takie pytanie jak sie robi próbę przelewową ? wiem wiem na forum to było lecz nie moge nigdzie odnaleźć tego tematu, auto kupiłem niedawno i wszystkie testy w serwisie Renault przeszedł bdb lecz powiedzieli mi aby sprawdzić czy aby napewno wtryski trzymaja trzeba zrobic próbe przelewową lec nie wiem jak to zrobić mam Megane II phl aktualny przebieg 173500 i wymienione 2 wtryski chce zobaczyć czy reszta sie trzyma jakos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 (edytowane) witam, 4 strzykawki min 20ml, wężykiem (taki jak do spryskiwaczy, czy akwarium) łączysz strzykawki (bez tłoczków) do przelewów w wtryskiwaczach, a przewody od przelewów zaślepiasz, odpalasz auto (wcześniej rozgrzane) i obserwujesz co się dzieje, z tego co kojarzę to 20ml powinno nalecieć w 2min, jeśli wcześniej się przeleje strzykawka to wtrysk do wymiany, a różnica pomiędzy wtryskiwaczami nie powinna być większa jak 5ml jeśli ktoś ma dokładniejsze dane to proszę o uzupełnienie tu masz pokazane jak to ma wyglądać podłączone: http://megane.com.pl/topic/34057-samodzielna-naprawa-wtryskow/page__view__findpost__p__288274 Edytowane 11 Czerwca 2012 przez KamilK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi