bierny Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Pozdrawiam wszystkich mam problem tego typu;świeci pomarańczowy tryb awaryjny podpiełem do kompa usterka katalizatora[ RENIA1.6 16V rok2003.]silnik pracuje normalnie,analiza spalin idealna,przebieg130000,mechanik wykluczył katalizator po rozebraniu go.PYTANIE co mam robić? wymiana w serwisie to koszt ok.2000 umechanika 600zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bargar Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Może druga sonda, to za katalizatorem, jest uszkodzona. To sygnały z tej sondy dają informację o sprawności katalizatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bierny Opublikowano 22 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 sonda za katalizatorem wymieniłem 4miesiace temu na pewno jest sprawna ....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 To moze pierwsza Podaje zly sygnal, a komp po porownaniu go z sygnalem z drugiej (bo tak komp ocenia stan katalizatora) podaje blad kata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 jesli katalizator jest dobry i nie ma co do tego wątpliwości to chyba tylko sondy lambda mogą klamac. A to ze któras tam byla wymieniona to jeszcze nic nie znaczy. Z tego co wiem to poprawność działania sond można weryfikować i elektryk samochodowy powinien sobie z tym poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Jak napisal kolega coolesh, to ze byla wymieniana nic nie znaczy - szczegolnie jezeli zamontowali Ci "uniwersalna" NGK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 A ja mam takie pytanie - czy majac sonde przed i za katem mozna sie go pozbyc? Moj kacik juz sie chyba konczy. Jak go pukne (z zamknietej ;-) ) wydaje z siebie bardzo dziwny i nieprzyjemny dzwiek. Najchetnie bym go wybebeszyl, tylko nie wiem co z ta sonda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 na 99% zapali Ci sie check engine ze względu na wykryty przez sondy niski stan katalizatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Wiem, juz o tym gdzies przeczytalem, zapomnialem usunac posta Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bierny Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 tracił moc bo miałem uszkodzoną plecionke na wydechu dostawoło się lewe powietrze i sonda za katem głupiała <POZDRAWIAM > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi