Skocz do zawartości

Prośba o poradę przy zakupie Grand Scenic II

Darek888

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, jestem nowy na forum.

W końcu zamierzam kupić Scenica

Zanalazłem taki w komisie:

http://otomoto.pl/renault-grand-scenic-2-0-16v-luxe-expression-C24243337.html

Byliśmy u mechanika, do zrobienia drązek kierowniczy (nie cały), uszczelnienie miski, jakieś gumy, zacisk tylniego hamulca (jedno koło nie hamuje), zbieżność - całość około 1000zł + rozrząd około 1000 + olej, filtry co daje ok. 2500.

Komis opuści 1500, ale jest jeszcze woda w podłodze (brak 1 koreczka w podwoziu - stamtąd kapie) na podszybiu i trochę w schowku pod nogami kierowcy (czytałem już na tym forum w temacie wody - tu raczej z podszybia niz z klimy)

Komis (jest tam serwis Citroen) zobowiązuje sie przed zakupem do udroznienia kanałów i osuszenia auta.

Dla mnie ważne, że przebieg jest wiarygodny - sprawdziłem w ASO - ostatnio był u nich listpoad 2010 z przebiegiem 84000.

Teraz jest 103000, były robione przeglądy, kupiony w Polsce.

W srodku auto bardzo mi się podoba.

Obawiam sie tej wilgoci - chociaż jak usuną wilgoć i przyczynę może warto.

Czy coś mogłem przeoczyć, na co zwrócić uwagę ?

Proszę o poradę, też chciałbym wreszcie jeździć Scenicem ;)

Pozdrawiam.

Ma w miarę pewną historię a to dobrze. Niepokoi mnie lewy bok-odcień drzwi kierowcy jest wyraźnie inny niż tylnych i tylnego błotnika. Zużycie wnętrza chyba w normie. Szkoda że to nie Scenic IIphII ale cóż... Co do wilgoci, ja w swoim miałem tylko raz w schowku-jak naniosłem butami masę śniegu i przesunął mi się gumowy dywanik... Moim zdaniem warto się nim dokładniej zainteresować.

Tak, mechanik tez to zauważył, wg komisu był robiony tylny błotnik (nowa naklejka na dole - z drugiej strony pożółkła) po niewielkim wgięciu parkingowym.

Mechanik powiedział, że to nie było nic głębszego.

W serwisie ASO miał wymieniane lewe lusterko - może drzwi też gdzieś były robione.

Wilgoć jest na pewno w podłodze, bo kapało z podwozia.

A jaki jest IIphII ?

Dzięki.

Obejrzyj opisy moich samochodów, oba są SIIphII czyli po lifcie. Zewnętrznie to inne swiatła i przedni zderzak, trochę lepsze materiały we wnętrzu, popraione trochę drobiazgów (ale 2.0 16V jakimś koszmarem nie jest i nie było). W razie co jak dasz redę to odzywaj się tutaj: www.rosolowski.com.pl powołaj się na Przemka (czyli mnie) i podpytaj ile weźmie za oględziny przed zakupem. Oni wiedzą o czym mówią, ale dościa do bazy danych nie mają (nie są ASO) ale robią jak trzeba i wiedzę mają dużą.