andre25 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Witam serdecznie. Jest to mój pierwszy post na tym forum, a być może nie ostatni. Szukam jakiegoś Scenica.. mam jeszcze problem w wyborze silnika czy benzyna czy diesel, ale ten -- http://moto.allegro.pl/renault-scenic-ii-skora-zadbany-gorzow-wlkp-i2425424689.html zwrócił moją uwagę.. Co o nim myślicie? Jeżeli miałby być to w ogóle będzie to mój pierwszy diesel w życiu. Co do jazdy to ostatnio w większości poruszam się po mieście więc mam nadzieję, że się sprawdzi. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 1. Sprwadź turbo - około 150tyś i powinna byc regenerowana aby nie było póżniej cyrków - dokumentacja regeneracji, a jak nie ma to proponuję od razu to zrobić przy wymianie rozrządu - 1300zł powineneś się zamknąć. 2. Spalanie w mieście - lato ok6,5L, trasa ok5L 3. Wygląda OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre25 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Dzwoniłem do gościa i auto ma książkę prowadzoną do 2010 roku do przebiegu 110tyś. W silniku niby wszystko dobrze turbina podobno normalnie chodzi i nie ma problemów. Co do rozrządu to nie wie czy był wymieniany, ale wg jego powinien być przy 120tyś co można sprawdzić. Jest pęknięta szyba z przodu, która była już raz wymieniana, bo sprowadzał z takiego miejsca we Francji gdzie coś tam powodowało pękanie szyby - jakaś kamienista droga czy coś takiego. No i auto do całkowitych opłat. Także z tych 14 opuszcza na szybę lub ją wymienia no i plus opłaty - (ile?). Interesować się w ogóle tym? Wewnątrz wszystko niby działa i jest ok. A no i one mają taki inny odcień zderzaka z przodu? Czy było coś robione? Dzięki za odp. Edytowane 20 Czerwca 2012 przez andre25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 widzę, że wyposażenie ma niezłe, ale oprócz tego co piszesz, to: - te nakładki na zderzakach ma ochydne = sprawdź czy tam nie jest popękane - na listwie tylnych lewych drzwi jakiś odblask... - nie ma ozdobnych dodatków na mocowaniach wycieraczek - można bez tego też jeździć - jakieś ponalepiane badziewia: na pokrywie od lewarka zmiany biegów i na panelu górnym - pod wyświetlaczem od klimy też jakaś biała kropka naklejona - uszczerbiony uchwyt wewnętrzny prawych przednich drzwi - sceniki z tego okresu NIE MIAŁY polskiego menu, więc ktoś tam już ostro manipulował, bo "ot tak" nie da się wgrać - nie ma alufelg - trochę szkoda, ale da się żyć - koszt szyby to ok. 900 PLN za tzw. solar + robocizna - trzeba dokładnie oglądnąć silnik i sprawdzić auto w ASO - sprawdź, czy ma dwie karty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 sceniki z tego okresu NIE MIAŁY polskiego menu, więc ktoś tam już ostro manipulował, bo "ot tak" nie da się wgrać Popieram, mam 2004 i nie da się wgrać polskiego menu, jedyną opcją jest wymiana całego wyświetlacza. Odpuść sobie, za dużo kombinacji z tym autem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre25 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 hmm.. więc nie wiem sam.. skoro tak mówicie to nawet nie jadę bo szkoda kilometrów, a może macie coś godnego polecenia co nie rozsypie się w ciągu najbliższego czasu? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 (edytowane) no niestety - musisz szukać i to dobrze. daj linki na forum, to pomożemy. jak znajdziesz coś dobrego, to na pewno się odwdzięczy P.S. przeglądnij podobne tematy, bo jest ich dużo. będziesz wiedział na co zwracać uwagę i nie będziesz dublował pytań Edytowane 21 Czerwca 2012 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tefege Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 P.S. przeglądnij podobne tematy, bo jest ich dużo. będziesz wiedział na co zwracać uwagę i nie będziesz dublował pytań Mogę tylko poprzeć. Jedyny kłopot z tym, że starsze tematy linkują do ogłoszeń, których już nie ma i trudno na ich podstawie wyciągnąć jakieś wnioski. Dlatego warto śledzić ten dział na bieżąco i porównywać spostrzeżenia użytkowników z fotografiami. Naprawdę sporo się można dowiedzieć i później łatwiej się też ogląda samochody na żywo. Łatwiej też odfiltrować zupełnie nieinteresujące oferty. Generalnie odradzam jakikolwiek pośpiech przy kupnie samochodu - można się naprawdę strasznie przejechać. Swojego samochodu szukałem przez ponad 4 miesiące. Obejrzałem wiele Sceników a tylko dwa z nich były dla mnie na tyle interesujące żeby chcieć sprawdzić w ASO. Pierwszego z tych atrakcyjnych mi sprzątnęli sprzed nosa zanim zdążyłem sprawdzić. Drugiego po sprawdzeniu w ASO kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Trochę sie nie zgodzę z opinią o tempie reagowania. Ja przeszukiwałem pod kątem zakupu swojego tylko Warszawę i okolice, po kilka razy dziennie kopałem po portalach z ogłoszeniami. I w końcu wpadł mi w oko mój, od razu pojechałem obejrzeć, zpisałem VIN i sprawdziłem co o nim wiadomo, jako ze wyszlo OK to już ciąg dalszy nabrał rumieńców. Jeżeli trafi się rzeczywiście dobry, udokumentowany egzemplarz warto zacząć już się spieszyć ( z umiarem oczywiście). Mój rekord był taki że jak znalazłem jeden ciekawy samochód wieczorem i następnego dnia przed południem pojechałem obejrzeć to już go nie było :) Za dobry był i ktoś się nie wahał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tefege Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Mój rekord był taki że jak znalazłem jeden ciekawy samochód wieczorem i następnego dnia przed południem pojechałem obejrzeć to już go nie było :) Za dobry był i ktoś się nie wahał :) Ja trafiłem gorzej bo wynegocjowałem cenę i od razu powiedziałem gościowi, że biorę. Musiałem go zaskoczyć bo dopiero wtedy mi powiedział, że jestem drugi w kolejce. Wkurzyłem się nieźle, ale uznałem, że nie ten samochód to inny. Generalnie nadal uważam, że pośpiech jest mocno niewskazany. Pośpiech sprzyja podejmowaniu decyzji na podstawie emocji - a to przy zakupie samochodu bardzo zły doradca. Lepiej pozwolić żeby fajne autko zniknęło sprzed nosa, niż pospieszyć się z zakupem i po fakcie stwierdzić, że się kupiło złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre25 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 http://moto.allegro.pl/renault-grand-scenic-1-9-dci-2004-rok-7-osobowy-i2437582771.html a to ? co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lge Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Na zdjęciach piękne :) -Przebieg 136000 to na pewo fikcja. -Brak alusów -Fotel kierowcy mocno wysiedziany no ale i autko ma 8 lat i pewnie z dwa razy tyle ile na liczniku -Nie widać dobrze na zdjęciu, ale nie jestem pewien czy drążek biegów jest fabryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 z tym spalaniem do gość przesadził - 7 l to się zgodzę. Fotel kierowcy - te modele tak mają, u mnie jest to samo a nawet bardziej i ma dopiero 100 tyś. Co do reszty to nie mam uwag choć ciemny lakier mnie przeraża, chyba ,że lubisz myć auto :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 U mnie to samo z przedmin fotelem, a mam przyjechane niecałe 150k... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre25 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 dzięki chłopaki za dobre rady.. dzisiaj w sumie nie kupione, ale zaklepane na jutro auto.. (za późno było żeby z banku kasę wziąć) i decyzja zapadła na Forda C-Maxa 1.6tdci 2004r 144 przebiegu... ostatni wpis z 138tys. także jestem jak na razie zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi