trawambj Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Witam mam taki problem iż niedawno zmieniałem felgi z 13stek na alu 15stki /55.Megi od razu lepiej się prowadzi i wygląda :) ale przy tym gdy jade we 4 osoby niestety na nierównościach tył mi przeszoruje.. w innych autach można zamontować gumę żeby auto nie dobijało do danego momentu a w megi nie ma w ogóle żadnej gumy ani miejsca na nią.. pomożecie? dodam że amorki na przeglącie wyszły bez zarzutu. Edytowane 21 Czerwca 2012 przez trawambj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 może felga ma po prostu za małe ET i trze o nadkole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Ja stawiam na wyrobioną belkę tylną. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Jakie szerokie opony masz, bo profil jest dość niski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trawambj Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 oponke mam 185/55/15 i jak to usztywnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 (edytowane) To ja mam 195/50/15 et33 felga 7' i mi nic nie obciera. Jak miałem na tych felgach 185/60/15 też nie obcierało. Na zimówkach 185/60/15 i felgach 6x15 i et43 tez nie obciera, więc albo masz coś z tylną belką, albo z amortyzatorami. Edytowane 23 Czerwca 2012 przez slawskip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trawambj Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 wydaje mi się że jednak coć z tym ET będzie bo trze o nadkole.. ale mam okazję kupić felgi 17 cali ET48 i opona dość szeroka niestety 215 ma ktoś coś takiego zalożone? wsadze i bd dało się na tym jezdzić w megi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adin_sdz Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Witaj. Zobacz u mnie jak wygląda 17 cali. Mam 215 na tył i 225 na przód. Troszkę się ociera przy max sręcie ale daje radę. Myślę o tym by podnieść i usztywnić trochę tył. A przód? Nie wiem, mi odpowiada, ale czy to jakoś wygląda?? By adineksdz at 2012-07-04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Kolego jak twój 75konny silnik reaguje na takie lacie? bo szczerze to 225 to już fessss lać. Co do tematu to miałm tak samo, po regeneracji belki auto usztywniło się, także może tu jest przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Piszę w takiej sprawie: Otóż rok temu wymieniłem amortyzatory z tyłu. Kupiłem jedne z najtańszych bo zapłaciłem 58zł za szt. Od jakiegoś czasu jak w jadę w dół,szczególnie prawą stroną (tył) to bardzo wali, takjakby amortyzator był słaby. A że te amortyzatory mają 2 lata gwarancji to chciałem zareklamować. Skontaktowałem się ze sprzedawcą i powiedział mi że ok ale wymagane jest potwierdzenie ze stacji diagnostycznej że amortyzator faktycznie ma słabą jakość tłumienia. Pojechałem na stacje diagnostyczną i ku mojemu zdziwieniu okazało sie, że tylne amortyzatory mają 52 i 60% skuteczności. Więc gdzie szukać przyczyny.?? Może być to problem w tylnej belce.?? Dodam że w między czasie miałem zmienianą belkę bo w poprzedniej drążki pękły. Na tamtej starej było tak samo i na tej którą teraz mam, to samo... Dodano: 04 lip 2012 - 18:44 Czy może amortyzatory które mam, po prostu tak mają..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Na stacji często się tak zdarza że amory mają dobre tłumienie a na drodze wychodzi co innego sam już tak parę razy w VW miałem jak wymieniłem amory to było cicho od razu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Mi się wydaję, że po roku amor raczej nie powinien mieć 52% i jest to ich wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Kolega kupił najtańsze amory a te są słabo wytrzymałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Poniżej ciekawy link o badaniu amortyzatorów, najlepiej zapoznać się z prawidłowym sposobem oceny stanu amortyzatorów za pomocą metody EUSAMA. http://www.mototechnika.republika.pl/pliki/amortyzatory.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Kolega kupił najtańsze amory a te są słabo wytrzymałe Skoro są słabo wytrzymałe to dlaczego taki wynik na stacji diagnostycznej.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi