grubywp Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Witam, ostatnio pisałem z zapytaniem o grzechotanie w skrzyni i niestety skrzynia po dwóch dniach padła ;/ a teraz mianowicie nie zamierzam swojej reni zostawiać na szrocie za zachodnia granica , wiec postanowiłem wymienić skrzynie :) wiadomka ze mechanicy skroili by mnie niezła kaskę za wymianę , (ostatni mechanik który wymieniał przegub okazał się totalnym nie wypałem ) wiec postanowiłem przejść na taktykę "Zrób to Sam" orientuje się trochu w temacie mechaniki lecz to nie wystarczy by nie spotkać jakieś niespodzianki przy wymianie Dlatego zachodzi moje pytanie Co Bedzie Potrzebne Przy Wymianie Skrzyni Biegów ? (jakie klucze ? sciagacz ? moze smary? czy tez uszczelki ? ) nie chodzi tu o kanał czy tez nowa skrzynie .. - wiadome chodzi mi o rzeczy jakie przydaly by sie , bym nie musial gnac do sklepu i przedluzac tej operacji .. mam tylko jeden dzień wolny podjazd .. ps. może jakiś opis procedury "Zrób to sam" :) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Podnośnik do podtrzymania silnika mocne klucze typu Torx i dobry klucz oczkowy 30 do odkręcenia półosi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grubywp Opublikowano 24 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 czy to na pewno oczkowy a nie nasadowy przypadkiem ? opis z forum ( http://megane.com.pl/topic/25380-wymiana-skrzyni-sprzegla-16-16v/ ) będzie pasował do mojej operacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Pomyłka - miało być nasadowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi