Antonio96 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Witam. Mam pytanko. po wielu bólach zanlazłem skrzynke bsi pasującą do mojego autka. ale od sprzedawcy dowiedziałem się ze samo przełożenie skrzynki nie wystarczy. trzeba bedzie ja zaprogramować. Mam pytanie co dokładnie trzeba zaprogramować ( immobilajzer mam wyłączony bo kiedys były z nim problemy). Jeżeli ktoś wie coś na ten temat proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Jak masz wyłączone immo to tylko przekładasz skrzynki i wszystko powinno działać jeśli skrzynka ma identyczne nr jak stara lub o nr wyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antonio96 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 No to dobrze bo już zaczołem się martwic. Dzieki za szybką odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taquito Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Witam, Odgrzeje troche kotleta :( ale mam problem w aucie ze skrzynką BSI, tzn. podczas ściągania immo padł system grzania tylnej szyby :) Wiem, że nie pozostało mi nic innego jak wymiana BSI, od mechanika się dowiedziałem, że skrzynka musi być identyczna (te same numery i pojemność silnika). Czy tak jak mechanik mówił BSI musi być też od tej samej pojemności, czy mogą być tylko identyczne numery skrzynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Skrzynka musi mieć identyczne nr lub wyższe od obecnej oraz musi być do benzyny jeśli masz benzynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taquito Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Tak mam benzyne, a co jeśli chodzi o pojemność silnika? Mam 2.0 czy skrzynka o tych samych numerach ale od silnika 1.6 podejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polakk6 Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Cześć! Zalało mi się BSI, bo ułamała mi się zasłona od zmiany cyrkulacji nawiewu. Chcę wymienić BSI na sprawne. Czy jesli kupię używkę lub coś pasującego do meganki, to muszę to wtedy programować, czy można juz tylko założyć i szlus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawinci Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Jeżeli jest o tych samych numerach, (takie samo wyposażenie ) to tylko zamieniasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwansterp Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) Auto na pewno nie odpali bo w kasecie UCBIC siedzi immo. Chyba, że już go usunąłeś. Numery mogą być inne, chyba że masz klimę i bogate wyposażenie to może coś nie działać. Generalnie kaseta z bogatszym wyposażeniem obsłuży auto z wyposażeniem uboższym, w drugą stronę NIE. Pozdr. Edytowane 15 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasfenix Opublikowano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Koledzy, mam mętlik w głowie po prześledzeniu 10 stron tematów o BSI, kompie i immo. Czy ktoś z własnego doświadczenia może mi wytłumaczyć czy samochód odpali po wymianie BSI? Mam na oku taki sam BSI jak w moim aucie, ale prawdopodobnie w aucie nie wycięto immo. Mój komp silnika ma wycięte immo, kluczyk też nie wysyła sygnału. Czy podpięcie BSI z auta które latało z immo do auta gdzie jest ono wycięte z kompa zda egzamin? Dodano: 22 cze 2015 - 18:03 Dobra, przekonałem się na własnej skórze, że wystarczy przełożyć BSI o tych samych numerach. I nie ma znaczenia, czy dawca miał wycięte immo czy nie. Ja do swojego auta bez immo założyłem BSI które latało na immo i auto odpaliło bez problemu. Choćby w moim przypadku, wypowiedź kolegi wyżej to kompletna bzdura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Wycinałem kiedyś imo w takim aucie, nie ingerowałem w BSI, był tylko wycięty z komputera silnika i 2 kable musiałem odciąć z wtyczki komputera silnika. Trzeba jeszcze usunąć czerwoną diodę z zegarów. I to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietafix Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Papuga Witam, Dokładnie które dwa kabelki? Mam Megane 1.9 dCi z 2001 roku która rzuciła palenie. Wszystko już zostało sprawdzone i wszystko teoretycznie jest sprawne. Ostatnim podejrzanym jest immo :/ Pozdrawiam. Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 16 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Immo musi być usunięte z komputera sterującego, samemu tego się nie zrobi chyba, że ma się dobre pojęcie o elektronice. Trzeba wypiąć komputer i oddać do elektryka samochodowego, żeby usunął immo, ceny są bardzo różne i raczej nie niskie. Edytowane 18 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietafix Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Jakieś pojęcie o naprawach elektroniki użytkowej mam. Mam narzędzia i z techniczną kwestią sobie poradzę. Potrzebuję tylko informacji jak to zrobić, o które kable chodzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LISTONOSZ Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Ja za wycięcie imma dałem 400pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi