mrarek Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 przebiegu nie podali... bierz VIN i sprawdź w ASO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Ładny, ale mam obawy co do ASO-zgadza się na diagnostyczną a tam niewiele się dowiesz, ale popróbuj. Chyba najlepiej się prezentuje z pokazywanych i może mieć spory potencjał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 (edytowane) ...zgadza się na diagnostyczną a tam niewiele się dowiesz... jeśli odpowiednio opłacony (przez sprzedającego) diagnosta to dowie się, że "panie - auto miut malyna" Edytowane 5 Lipca 2012 przez mrarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 (edytowane) dziś byłem oglądać większość aut w obrębie 3 województw i jestem lekko podłamany...jak można za rozpi....e auta wołać 17-19 tyś zł ?? jedyne auto które lakierniczo było w porządku to to w Złotowie.. http://otomoto.pl/renault-grand-scenic-zadbany-z-sekwencja-C24642648.html ale nie obyło się bez wad...urwana rączka od fotela,brak klimatronica i elektrycznych szyb z tyłu .Na minus-brak osłony pod silnikiem-tłumaczony że to lepiej dla LPG,dziura w podsufitce,auto do jakichś tam opłat,trzeba przetłumaczyć brief itd.Sprzedawca zaoferował pomiar grubości lakieru miernikiem ,ogólnie miły gość .Hamulec ręczny w tym aucie w standardowym miejscu . Horror przeżyłem robiąc tyle kilometrów do Gniezna,pytałem czy auto lakierniczo jest ok,jak wiadomo dziad z komisu mówi że tak,zajeżdzam na miejsce,patrzę a tam tylny zderzak podrapany jak psia buda ,odstaje ,bok drzwi przerysowany ,wogóle drzwi kierowcy są opuszczone i nie dają się dobrze zamknąć !!!Tarcze hamulcowe zardzewiałe,pytam ile auto stoi,facet mówi niewie, auto ma padnięty akumulator ,i leje się olej z silnika ,generalnie padaka .we wszystkich autach popękane klamki,albo sam lakier,czy to jest jakaś wada fabryczna ?? omijać to auto : http://otomoto.pl/renault-grand-scenic-2-0-16v-grand-7-foteli-igla-C23107373.html Rodzynek ze Szczecina strasznie porysowany,brak pręta do podnoszenia maski i roleta w bagażniku pogryziona chyba przez psa,brudne ,że szok,niewiem czy wszystkie modele tak mają ale ten miał skrzynię,albo samą gałkę 5-ci biegową ,te co oglądałem wcześniej miały 6 biegów ,no i klima manualna .Szkoda było drogi .KIerownica wyglądała jak po przebiegu co najminiej 300 tyś . Pomyślałem że auto ostatecznie może być z silnikiem 1.6 ,ale musi mieć pełną elektrykę,esp,klimatronika,tempomat no i te 7 foteli .W niedzielę myślę pojechać w stronę Gdańska,Torunia Bydgoszczy .Ogólnie 700 km zrobione a auta nadal brak ,no i portfel o 3 stówki lżejszy :) Edytowane 6 Lipca 2012 przez andrzej27r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Też sporo szukałem samochodu, aż w końcu znalazłem w ASO koło siebie. Cena była powyżej średniej z Allegro i od razu miałem zaznaczone, że było malowane i gdzie. Po oględzinach technicznych, gdzie minusem były do wymiany tylne tarcze i przednie klocki auto kupiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 obawiam się że za max z opłatami i ubezpieczeniem auta za 19 tyś.nie kupię :) co myślicie o tym autku : http://allegro.pl/show_item.php?item=2456450472 może czas przekonać się do diesla..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 o to auto już ktoś pytał w innym wątku... poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 (edytowane) kolejna propozycja ,jutro robię wycieczkę : najpierw obadam to : http://allegro.pl/show_item.php?item=2441041313 auto jest do opłat,jak wygląda sprawa takich opłat ?na pewno coś ok 1500 zł trza doliczyć...auto ma podobno ważne ubezpieczenie,ale niewiem jak tam z tablicami ma się sprawa bo cś czuje że na tych to może być problem.. jeśli nie podpasuje to w drodze powrotnej to : http://moto.gratka.pl/tresc/renault-grand-scenic-13522373.html#345a2775d151ccfc,1 Mam nadzieję że kolejne 800 km do zrobienia przyniesie efekt. od czego zależy to,że jedne auto ma skrzynię 6 biegową a inne 5-biegową ?? Edytowane 7 Lipca 2012 przez andrzej27r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Od mocy silnika. Andrzej, może jednak diesel ??? Zobacz mojego, może się przekonasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 (edytowane) Na dieslach się nie znam ,szukałem dwulitrowej benzynki,ale to co widziałem to się na żyletki nie nadawało ,więc kryterium nieco spadło do mniejszego silnika ,to niema być rajdówka,nic ciągać nie będzie .Tomku jak wygląda powrót autem na takich tablicach ? Wiesz coś może ? Za małe przebiegi robię by dieselek się sprawdził . Edytowane 7 Lipca 2012 przez andrzej27r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Musisz wykupić tzw tablice wywozowe. Opłacasz je osobno oraz wykupujesz ubezpieczenie np: na 30 dni. Ważność tablic jest określona na nich. Nie pamiętam kosztów ale zapytaj wujka google, zapewne będzie wiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 pytałem gościa to mówił ze to auto ma tablice wyjazdowe,ale skończyła się ważność....a na tych to na własne ryzyko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 (edytowane) Nie ryzykuj, widzę, że auto w kraju więc jedź i jeśli go kupisz to jedziesz do wydziału komunikacji z papierami, dostaniesz tablice i możesz ubezpieczyć, będzie wtedy pewnie Ale skoro gość nie zdążył go sprzedać podczas ważności tablic to musi być jakiś haczyk Edytowane 7 Lipca 2012 przez Tomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Żółte tablice są na 5 dni, a w takim czasie ciężko sprzedać auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metys79 Opublikowano 8 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 (edytowane) To auto nie stoi na wywozowych tylko na standardowych niemieckich. Gość wbija kit że miał wywozowe bo po co zakładałby teraz normalne. Przywiózł scenica na lawecie. 99% Niemców nie odda auta z normalnymi tablicami . Teraz w Polsce nie wykupisz juz żadnych tablic do tego auta. Pozostaje laweta lub przypał na inych tablicach. Poza tym ten scenic na niemieckich ma ponad tysiąc wyświetleń strony powinien już chyba się sprzedać jak wart uwagi Edytowane 8 Lipca 2012 przez Metys79 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi